Stadsdeel Amsterdam-Noord

Huurdersplatform gesprekspartner Dagelijks Bestuur

Het Dagelijks Bestuur (DB) wil de positie van huurders in het stadsdeel versterken. Het DB wil dat doen door een podium te creëren, waar het met de woonsconsumenten, ook huurders uit de particuliere huursector, kan overleggen over met name het woonbeleid van het stadsdeel. Het is ook een plek waar huurders elkaar kunnen treffen en ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen. In eerste instantie richt dit initiatief zich op huurders. Mocht er ook onder eigenaar/ bewoners behoefte blijken aan een overlegvorm, dan zal het DB die mogelijkheid serieus overwegen.

De gekozen vorm is een Huurdersplatform; een periodiek, informeel overleg - ten minste twee keer per jaar - met de portefeuillehouders. Deze vorm kan, verwacht het DB, een impuls geven aan het bewonersoverleg in Amsterdam-Noord. Het kan ook leiden tot een beter volkshuisvestingsbeleid en draagvlak daarvoor. Mocht later blijken dat de deelnemers een meer geformaliseerde status wensen, dan kan alsnog aan bijvoorbeeld een adviesraad gedacht worden.

Voor ondersteuning, begeleiding en deskundige adviezen kunnen Noordse huurders - afhankelijk van hun budget - aankloppen bij professionele steunpunten als Opbouwwerk Noord, het Amsterdams Steunpunt Wonen (ASW) en de Nederlandse Woonbond.

Het eerste Huurdersplatform is op dinsdagavond 28 februari om 20.00 uur in het Stadsdeelhuis. Het DB praat dan met huurders over met name het woonbeleid van het stadsdeel. Het is een informele bijeenkomst met een onafhankelijke voorzitter.

Om aan het gesprek mee te kunnen doen, is opgave vooraf nodig. Dat kan telefonisch: 020-6349 375, of per e-mail:
huurdersplatform@noord.amsterdam.nl