Gemeente Apeldoorn

Gemeentelijke Onderscheiding voor de heer G. Eikendal

De heer G. Eikendal ontvangt op dinsdag 14 feburari 2006 uit handen van loco-burgemeester
mevrouw M.S.G. Walma-Schreur de Gemeentelijke Erepenning. Dit gebeurt na afloop van de laatste vergadering van het platform gehandicaptenbeleid.

De heer Gerrit Eikendal was vanaf 1992 tot 2004 voorzitter van het Apeldoornse Gehandicaptenberaad en vanaf 2003 penningmeester van het Platform gehandicaptenbeleid.

Onder zijn bezielende leiding werd in 1992 nieuw leven in het Gehandicaptenberaad geblazen en werd er een voortvarend bestuur gevormd. Als voorzitter speelde hij ook een grote rol in het parkeerbeleid voor gehandicapten. Op zijn initiatief werden er in overleg met de gemeente vele parkeerplaatsen voor gehandicapten aangelegd en werd het parkeerbeleid aangescherpt. Actief was ook zijn bijdrage aan activiteiten van het Zorgloket. Veelvuldig verschenen er publicaties over de situatie van en voor gehandicapten met de heer Eikendal als woordvoerder.
Vanaf de oprichting van de Vereniging Oud Apeldoorn in 1994 is de heer Eikendal als redacteur nauw betrokken bij het samenstellen van het verenigingsblad. De column Van uw mopperkont is de vaste column in het VOA-blad.

Voor het laatst bijgewerkt op: 14-feb-2006 02:20