Gemeente Someren



* Meldpunt stop huiselijk geweld opent deuren voor iedereen
* Hondenbeleid gemeente Someren

Logo Maatschappelijke Dienstverlening - Helmond - De Peelzoom

Meldpunt stop huiselijk geweld
opent deuren voor iedereen

In iedere relatie is wel eens onenigheid, dat is heel normaal. Het is echter niet normaal dat u thuis altijd op uw hoede bent, omdat u bang bent iets verkeerd te zeggen of te doen, waarop er klappen vallen of u wordt gedwongen tot seks. Meestal zijn vrouwen het slachtoffer, maar ook mannen kunnen dat zijn. Huiselijk geweld tussen (ex)partners komt vaker voor dan we denken. Dat maakt het nog niet gewoon.

Bij het Meldpunt Stop Huiselijk Geweld kan iedereen terecht die direct of zijdelings te maken heeft met huiselijk geweld: slachtoffers, plegers, kinderen en mensen uit hun omgeving die zich zorgen maken.

U kunt bellen voor hulp, een melding of informatie en advies. Afhankelijk van de situatie bekijken we welke hulp er nodig is om het geweld te stoppen. Uiteraard hoeft u niet bang te zijn dat anderen uw problemen te weten komen.

Het meldpunt is tijdens kantooruren bereikbaar via nummer: 06 16498849.

Buiten kantooruren kunt u gebruik maken van de crisisdienst.

Het Meldpunt Stop Huiselijk Geweld is er voor alle inwoners uit Helmond, Deurne, Asten, Someren, Gemert-Bakel en Laarbeek.

Meer informatie
Voor informatie over het meldpunt kunt u terecht bij Maatschappelijke Dienstverlening Helmond-de Peelzoom (0492-598989). Wilt u meer weten over huiselijk geweld en de aanpak hiervan, kijk dan op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Hondenbeleid gemeente Someren

Hondenpoep en loslopende honden staan steevast in de top drie van ergernissen. Ook bij de gemeente Someren komen hierover regelmatig meldingen binnen. In dit artikel vragen wij iedere hondenbezitter extra aandacht te besteden aan het naleven van de regelgeving voor honden om bovengenoemde ergernissen tot een minimum te beperken.

In de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Someren staan de volgende verplichtingen:

Hondenpoep opruimen

* Binnen de bebouwde kom, moet u overal hondenpoep opruimen. Een uitzondering hierop zijn de hondenuitlaatplaatsen (HUP). Hier geldt géén aanlijnverplichting en géén opruimverplichting. De eigenaar dient wel in de nabijheid van de hond te blijven;


* Wanneer u met uw hond binnen de bebouwde kom loopt, dient u een schepje, zakje of een ander opruimmiddel bij te hebben. Dit om de hondenpoep op te ruimen en in de eerste de beste vuilnisbak te deponeren.

Hond aan de lijn
Binnen de bebouwde kom, bent u verplicht uw hond(en) aangelijnd te hebben.

Verboden gebieden
De wens van de gemeente Someren en veel inwoners is een openbaar gebied vrij van hondenuitwerpselen. Hondenuitwerpselen in het openbaar gebied beperken het gebruik (wandelen, fietsen, spelen) hiervan. Om te voorkomen dat deze beperking optreedt in de gebieden die speciaal zijn ingericht voor recreatief spel zijn de parken en speelterreinen aangewezen als verbodsgebieden voor honden. Dit kunt u zien aan de borden die er bij de toegangen naar deze terreinen zijn geplaatst verboden voor honden.

verkeersbord "verboden voor honden"

Hondenpenning
Als u niet woonachtig bent in bestemmingsplan buitengebied, moet uw hond(en) voorzien zijn van de gemeentelijke hondenpenning.

Boetes
Bij het niet naleven van de regelgeving heeft Justitie de volgende bedragen vastgesteld;

* hondenpoep niet opruimen


* 75,00;


* hond in verbodsgebied (speelterreinen en parken)


* 75,00;


* hond niet aan de lijn binnen de bebouwde kom


* 50,00;


* hond niet aan de lijn op een speelterrein, speelplaats e.d.


* 75,00;


* indien de hond niet is voorzien van de gemeentelijke hondenpenning, mits u daaraan moet voldoen,


* bepaald de Officier van Justitie de hoogte van de boete;


* Indien u binnen de bebouwde kom géén schepje, zakje of een ander opruimmiddel bij heeft,


* bepaalt de Officier van Justitie de hoogte van de boete.

Verantwoordelijkheid
Heeft of neemt u een hond, neem dan ook de verantwoordelijkheid hiervoor zodat u andere inwoners géén overlast bezorgt.

Laten we er samen voor zorgen dat de honden geen overlast bezorgen.

Vragen of meldingen

* Meldingen over overlast kunt u tijdens kantooruren van het gemeentehuis doorgeven aan de afdeling Gemeentewerken via het telefoonnummer:
0493-494888.


* Voor vragen kunt u tijdens kantooruren van het gemeentehuis, contact opnemen met de Buitengewoon Opsporingsambtenaar van de gemeente Someren,
de heer C. Jacobs, telefoonnummer: 0493-494888.

Terug