Gemeente Dordrecht


---

Koninklijke onderscheiding voor Jan Vis

Judith Punt

Tijdens de voorjaarsvergadering van de kerkelijke vereniging `Waarheid en Vrede', neemt de heer J. Vis afscheid als voorzitter van het bestuur. Bij die gelegenheid reikt burgemeester R.J.G. Bandell hem de versierselen uit, behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanaf 1978 is de heer Vis voorzitter van de kerkelijke vereniging `Waarheid en Vrede'. Ook is hij afgevaardigde van de landelijke Gereformeerde Bond en voorzitter van de Stichting tot behoud van Hervormd Gereformeerde predikantsplaatsen.

De heer Vis is 30 jaar ouderling en kerkmeester geweest in de Hervormde wijkgemeente 7. Daarnaast is hij medewerker van de Kinderkaravaan (het evangelisatiewerk onder de jeugd), bezoeker van bejaarde gemeenteleden en schoonmaker van het kerkgebouw. Hij begeleidt de koster bij het wegbrengen van de collecteopbrengsten en is hulpverlener bij Stichting De Hoop. Ook was hij 17 jaar voorzitter van het moderamen van de Kerkenraad, vertegenwoordiger in de Centrale Kerkenraad en lid van het College van Kerkvoogden.

Burgemeester R.J.G. Bandell reikt de Koninklijke Onderscheiding uit op vrijdag 17 februari 2006 om 19.30 uur in de wijkzaal van de Pauluskerk aan de Albertine Agnesstraat 2 te Dordrecht.

Redactie
A.M.J. Zwaan
Kabinetszaken

telefoon 078 - 639 89 17

email amj.zwaan@dordrecht.nl

Informatie