Gemeente Berkel en Rodenrijs


WOZ-beschikking en aanslagen OZB 2006
OZB en WOZ Binnenkort worden de WOZ-beschikkingen en aanslagen onroerende-zaakbelastingen 2006 verzonden (gecombineerde aanslag). Teruggaaf voor het gebruikersdeel voor een niet woninggedeelte (zoals bij tuinderij, boerderij en verzorgingstehuis) dient binnen 6 weken na ontvangst van de aanslag OZB schriftelijk te worden aangevraagd.

Over onroerende zaken, onder meer woningen en bedrijfspanden, moet aan de gemeente belasting worden betaald. De hoogte ervan is afhankelijk van de waarde van het pand, zoals deze in het kader van de Wet waardering onroerende zaken (WOZ) is bepaald.
Met ingang van 2006 is onroerende-zaakbelasting voor het gebruik van woningen opgeheven. Ook huishoudens die een in hoofdzaak niet-woning bewonen (zoals tuinderijen, boerderijen en verzorgingstehuizen) kunnen profiteren van deze maatregel (amendement De Pater-Van der Meer). Het woondeel is belastingvrij voor de gebruikersbelasting. Deze vermindering is een gevolg van recente opgelegde regelgeving door het Rijk.
Daar de periode tussen het moment van besluitvorming (Eerste en Tweede Kamer) over deze nieuwe regeling en het tijdstip van uitvoering zeer kort is, kunnen de software leveranciers hier niet tijdig op in spelen. Het gevolg hiervan is, dat het volledige aanslagbedrag zal worden opgelegd, dus ook voor het gebruik van alle niet-woningen. Om toch het gebruikersdeel voor het woninggedeelte terug te ontvangen, gaat het amendement ervan uit dat dit in 2006 schriftelijk op aanvraag gebeurt. De aanvraag moet worden ingediend binnen 6 weken na de dagtekening van de aanslag OZB.

Tarieven Onroerende-zaakbelastingen 2006
Het tarief van de belasting is voor elke volle EUR 2.500,- van de heffingsmaatstaf:

Woningen
Gebruiker: Opgeheven
Eigenaar: EUR 2,62

Niet-woningen
Gebruiker: EUR 3,36
Eigenaar: EUR 4,19

Het bedrag van de belasting wordt per belastingaanslag naar beneden afgerond op hele euro's.
Voor inlichtingen over deze publicatie kunt u op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur contact opnemen met de afdeling Financiën, telefoon (010) 514 0727.

Laatste wijziging website: 14 februari 2006
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs