Universiteit Nyenrode

Nyenrode werft record aantal beurzen voor jong talent


- PERSBERICHT - Breukelen, 13 februari 2006 De Nyenrode Business Universiteit heeft in vijf maanden tijd 60 beurzen bij elkaar gebracht. Nyenrode biedt op deze manier zestig studenten een unieke kans om met deze beurs hun Master Bedrijfskunde of MBA te halen. Een groot deel van de beurzen wordt gesponsord door het bedrijfsleven, variërend van Gucci tot Xerox. Ook instellingen als de Koninklijke NIVRA en de Erasmus School for Accounting & Assurance hebben een beurs aangeboden. Het is voor het eerst in Nederland dat in korte tijd zoveel particulier gesponsorde beurzen beschikbaar komen.

Een beurs bestaat uit een bedrag van gemiddeld 10.000,- euro en begeleiding door een mentor, meestal van het participerende bedrijf. Om de beurs te krijgen ondergaan studenten een strenge selectieprocedure. De selectieprocedure bestaat onder andere uit een persoonlijkheidstest, het schrijven van een business plan en/of het houden van een presentatie over ondernemerschap. Nyenrode startte de wervingsactie voor beurzen in het bedrijfsleven en instellingen bij de Opening van het Academisch Jaar in september 2005. Het beurzenprogramma is onderdeel van de viering van het zestigjarig bestaan van Nyenrode.

Dries van de Beek, voorzitter van initiatiefnemer het Nyenrode Fonds en oud-voorzitter van het VSB Fonds: Dat de bereidwilligheid van het bedrijfsleven om deel te nemen zo groot zou zijn, had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Veel bedrijven zien in het programma een nieuwe, relatief goedkope vorm van recruitment, waardoor ze al in een heel vroeg stadium in contact komen met jong talent. In de dreigende War for Talent is 10.000 euro voor een vruchtbaar contact en toegang tot het Nyenrode-netwerk een slimme investering.

Overigens is de wervingsactie nog niet afgerond. Tot 1 maart 2006 kunnen bedrijven en instellingen nog participeren in het programma. Studenten kunnen vervolgens vanaf 1 maart 2006 op de beurzen inschrijven. Meer informatie over het beurzenprogramma is te vinden op www.nyenrode.nl/60scholarships.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven is Nyenrode kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (