DAF Trucks PERSBERICHT VAN PACCAR, GEDISTRIBUEERD DOOR DAF TRUCKS N.V.

PACCAR ontvangt 'National Medal of Technology'

13 februari, Washington D.C. Tijdens een ceremonie op het Witte Huis vandaag, overhandigde president George W. Bush aan PACCAR de 'National Medal of Technology'. De 'National Medal of Technology' werd in 1980 ingesteld door het Amerikaanse Congres en is de hoogste onderscheiding voor innovatie in de Verenigde Staten. Het is een erkenning voor de bijdrage die innoverende Amerikaanse ondernemingen leveren aan de economische kracht en technologische vooruitgang van de natie.

PACCAR ontving de onderscheiding vanwege de leidende rol die zij speelt bij de ontwikkeling van aërodynamische bedrijfswagens met een laag eigen gewicht. Die hebben gezorgd voor een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik en verhoogden de productiviteit van het wegtransport. "Namens de 22.000 medewerkers van PACCAR zijn we vereerd om als 21e onderneming, sinds 1980, de meest prestigieuze technologie-onderscheiding in ontvangst te mogen nemen", zei Mark C. Pigott, chairman and chief executive officer. "PACCAR gaat nu het honderdeneerste jaar van haar bestaan in en de National Medal of Technology is een prachtige springplank bij het verder versnellen van PACCAR's productintroducties op het gebied van aërodynamica, ontwikkelingsprogramma's op het gebied van hybrides en het vooruitstrevende en milieuvriendelijke 'Clean Power' on-board energiemanagementsysteem."

PACCAR Inc. - met een netto-omzet van $14 miljard - heeft wereldwijd een toonaangevende positie op het gebied van de ontwikkeling, productie en service van kwalitatief hoogwaardige lichte, middelzware en zware trucks onder de merknamen Kenworth, Peterbilt en DAF. De onderneming is ook actief op het gebied van financiële dienstverlening, informatietechnologie en de verkoop van onderdelen voor trucks. De aandelen van PACCAR worden verhandeld op de Nasdaq Stock Market onder het symbool PCAR. De homepage van PACCAR kan worden gevonden onder www.paccar.com Onderstaande ondernemingen ontvingen op 13 februari tijdens een ceremonie in het Witte Huis de 'National Medal of Technology' uit handen van President George W. Bush.

PACCAR Inc. Bellevue, Washington. PACCAR ontving de onderscheiding vanwege de pioniersrol die zij speelt bij de ontwikkeling van aërodynamische bedrijfswagens met een laag eigen gewicht. Die hebben gezorgd voor een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik en een verhoging van de productiviteit van het wegtransport.

Gen-Probe Inc. San Diego, Californië ontving de onderscheiding voor de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe technologieën om bloed te testen en systemen voor de onmiddellijke detectie van virusziektes.

IBM, Microelectronics Division, New York, (NY) ontving de onderscheiding vanwege veertig jaar innovatie op het gebied van halfgeleidertechnologie, inclusief de ontwikkeling en introductie van de DRAM cel, koperen bedrading, 'Silicon on Insulator' (SOI) techniek en hogesnelheids germanium apparatuur.

Industrial Light & Magic, San Francisco, Californië, ontving de onderscheiding vanwege 28 jaar innovatie op het gebied van technologie voor visuele effecten ten behoeve van de filmindustrie.

Motorola, Inc., Schaumburg, Illinois, ontving de onderscheiding vanwege de technologische prestaties en de vooruitstrevende positie op het gebied van ontwikkeling van innovatieve elektronische oplossingen die ervoor gezorgd hebben dat mobiele en draagbare communicatie een geaccepteerd fenomeen zijn in de hele gemeenschap.

Ralph Henry Baer, Engineering Consultant, Manchester, New Hampshire, ontving de onderscheiding vanwege zijn baanbrekende activiteiten op het gebied van de creatie, ontwikkeling en commercialisering van interactieve videospellen. Zijn activiteiten hebben bijgedragen aan de opkomst van nieuwe industrietakken op het gebied van amusement en onderwijs.

Roger Lee Easton, RoBarCo, Canaan, New Hampshire, ontving de onderscheiding vanwege zijn pionierrol op het gebied van tracking-, navigatie- en timingtechnologie voor de ruimtevaart, die uiteindelijk resulteerde in de ontwikkeling van het NAVSTAR GPS-systeem.

Bellevue, Washington, 14 februari 2006