Das rechtsbijstand

PERSBERICHT

Amsterdam, 14 februari 2006

Statement DAS Rechtsbijstand en LG.Philips Displays

Er is overleg gevoerd door bovenstaande partijen op 14 februari 2006 betreffende de werknemers van LG Philips Displays die zijn getroffen door het faillissement van 27 januari 2006 en die tevens zijn verzekerd bij DAS rechtsbijstand.

De insteek van dit overleg was om duidelijkheid en zekerheid te krijgen omtrent de rechtspositie van de betrokken medewerkers.

18)Duidelijk is geworden dat het management van LG.Philips Displays in Eindhoven door Philips Electronics Nederland BV is gemachtigd om de mobiliteitsnota van 22 december 2005, versie 6, integraal uit te voeren voor alle ontslagen medewerkers die niet tot de doorstarters behoren. Een en ander met uitzondering van de paragraaf betreffende de zogenaamde vertrekpremie.

Toegezegd is dat de hiervoor genoemde mobiliteitsnota ook van toepassing is op ontslagen medewerkers die niet behoorden tot de groep aan wie het ontslag al was aangezegd in december 2005.

Er is een aantal individuele situaties besproken waar het vangnet van de mobiliteitsnota mogelijk onvoldoende zou kunnen zijn.

Het management van LG.Philips Displays zal over al deze bijzondere gevallen op korte termijn in overleg treden met Philips Electronics Nederland BV en de betrokken vakorganisaties om zo spoedig mogelijk duidelijkheid te kunnen verschaffen.


- einde persbericht -

Noot aan de redactie:
DAS Rechtsbijstand is de grootste juridische dienstverlener van Nederland. DAS heeft 750 medewerkers in dienst, waaronder meer dan 350 juristen en verhaalsdeskundigen, zodat de bij DAS verzekerde particulieren en bedrijven altijd kunnen terugvallen op deskundige specialisten. DAS behandelde in 2003 ruim 75.000 zaken, op meer dan 40 verschillende rechtsgebieden. De premieomzet in 2003 bedroeg 113,8 miljoen euro en de winst voor belastingen 7,8 miljoen euro. DAS is gevestigd in 15 Europese landen en daarmee ook Europees marktleider op het gebied van rechtsbijstand. In Nederland heeft DAS vestigingen in Amsterdam, Den Bosch en Arnhem.