Gemeente Geldrop-Mierlo


DE REGELING WELZIJNSACTIVITEITEN: WAT HOUDT DIE IN?

De afdeling Sociale Zaken van de gemeente heeft diverse regelingen waardoor u een tegemoetkoming kunt krijgen in kosten die u heeft gemaakt. Een van deze regelingen is de Regeling Welzijnsactiviteiten. Iedere inwoner van de gemeente kan hiervan gebruik maken, maar er wordt wel gekeken naar de hoogte van uw gezinsinkomen en vermogen. Met de Regeling Welzijnsactiviteiten kunnen mensen met een laag inkomen deelnemen aan sociaal-culturele, recreatieve en/of educatieve activiteiten.

Hier volgen ekele voorbeelden van activiteiten waaraan u kunt denken: lidmaatschap van een sportvereniging, muziekles, de peuterspeelzaal, entree voor schouwburg of bioscoop, toegang voor een pretpark, een abonnement op een krant of tijdschrift of cursusgeld voor een cursus Spaans.

De tegemoetkoming bedraagt maximaal EUR 125,- per gezinslid per jaar. (Voor 2006 bedraagt dit
EUR 128,- per gezinslid per jaar.) Voor kosten die u maakte in 2005 kunt u nog tot 1 april 2006 de tegemoetkoming aanvragen. Uw aanvraag kunt u indienen bij de balie van Sociale Zaken (op werkdagen tussen 09.00-12.30 uur in het gemeentehuis aan de Hofstraat 4 in Geldrop. Vergeet u niet betaalbewijzen (van de activiteit waaraan u heeft deelgenomen) en uw legitimatiebewijs mee te brengen. OneStat.com Web Analytics