Politie Gelderland-Zuid

Poging openbreken pinbox

Appeltern, 14-02-2006 o In de nacht van maandag op dinsdag is op de Van der Capellenstraat in Appeltern met een shovel een pinbox vernield en geprobeerd een geldkluis open te breken. De daders, vermoedelijk vier mannen, gingen er met een auto vandoor in de richting Batenburg. De politie is een onderzoek gestart.

Omstreeks 04.15 uur kwam bij de politie een melding binnen dat mannen met bivakmutsen zouden proberen een geldautomaat met een shovel te kraken. De politie ging met meerdere surveillance-eenheden ter plaatse. Ook werd in de omgeving uitgekeken naar een auto waarmee de daders zouden zijn weggereden. In de buurt van Bergharen is een zoekactie gehouden, maar er werd geen verdacht voertuig aangetroffen.

De Technische Recherche kwam ter plaatse en heeft een sporenonderzoek verricht. Daarbij werd ook de achtergebleven shovel onderzocht. Deze bleek eerder gestolen te zijn bij een bedrijf uit de buurt. Na onderzoek is de shovel bij de eigenaar terugbezorgd. Inmiddels heeft de politie met enkele getuigen gesproken en is, in de loop van de ochtend, een buurtonderzoek opgestart.

Namens de bankorganisatie is aangifte gedaan. Of er goederen uit de pinbox zijn weggenomen en of geld weg is, wordt nog nader onderzocht.

Getuigen die de inbraakpoging hebben gezien of die maandagnacht iets bijzonders is opgevallen in Appeltern of omgeving worden verzocht contact op te nemen met het politieteam in Maas en Waal op telefoonnummer 0900-8844. Ook mensen die in Batenburg of Bergharen die nacht een verdacht voertuig hebben gezien worden gevraagd om dit te melden. (08)