Ingezonden persbericht


Aankondiging 14 februari 2006
Nieuwe brochure over Nieuw Rechts

In de Gebladerte-reeks is onlangs brochure nr. 29 verschenen, getiteld "Nieuw Rechts. De schokkende feiten over een extreem-rechtse partij". De brochure bevat artikelen van de Anti-Fascistische Actie Nederland (AFA-NL), de anti-fascistische onderzoeksgroep Kafka en de anti-racistische organisatie De Fabel van de illegaal. De uitgave van de brochure maakt deel uit van een al langer lopende campagne van De Fabel tegen Nieuw Rechts. De Fabel-website bevat een speciale kritische pagina over de partij.

Nieuw Rechts, de partij van voorman Michiel Smit, bezet sinds begin 2003 een zetel in de Rotterdamse gemeenteraad. Bij de verkiezingen van 7 maart 2006 dingt Nieuw Rechts ook in andere steden mee naar zetels. En in 2007 zal de extreem-rechtse partij proberen om in de Tweede Kamer te komen. Daartoe doet Nieuw Rechts zich voor als een nette rechtse club. In werkelijkheid gaat het echter om een ronduit asociale en racistische partij. Men werkt samen met neo-nazi's, wil de sociale zekerheid afbreken, bedreigt politieke tegenstanders en bombardeert migranten tot zondebok voor elk denkbaar probleem. Nieuw Rechts zaait haat en zet mensen tegen elkaar op. De partij draagt niet bij aan de oplossing van maatschappelijke problemen, maar vormt er zelf juist een onderdeel van.

Niet voor niets stuit Nieuw Rechts op veel weerstand. Veel politici en opiniemakers spreken zich uit tegen de partij, en er wordt ook regelmatig gedemonstreerd tegen Nieuw Rechts-bijeenkomsten. Deze brochure legt het ware karakter van de partij bloot, en kan zo een handig hulpmiddel zijn voor iedereen die wil ageren tegen Nieuw Rechts.

De brochure is verkrijgbaar door ¤ 3,00 over te maken op girorekening 95225 t.n.v. Stichting Gebladerte te Leiden, o.v.v. "G29". Voor eerdere brochures in de Gebladerte-reeks: zie . Voor meer informatie over Nieuw Rechts: zie de website .

DE FABEL VAN DE ILLEGAAL
Koppenhinksteeg 2, 2312 HX Leiden, The Netherlands +31-71-5127619 (tel), +31-71-5134907 (fax),
info@defabel.nl (e-mail),
www.defabel.nl (Website), www.gebladerte.nl (Archief). Bereikbaar op werkdagen/open at workdays: 14:00-17:00. Spreekuur illegalen: woensdag/
consultation for undocumented: wednesday 14:00-17:00. Girorekening 4418467 t.n.v. De Fabel van de illegaal, Leiden.