Gemeente Den Haag

Veiling in Venduehuis tijdens Binnenstadsborrel

Op dinsdag 14 februari heeft de Unicef-veiling tijdens de Binnenstadsborrel in het Venduehuis maar liefst 11.585 opgeleverd. Door een extra donatie is uiteindelijk een bedrag van 12.225 binnengehaald.

De Binnenstadsborrel is een initiatief van de Stichting Binnenstad Management (gemeente, Kamer van Koophandel Haaglanden, Stichting Binnenstad Den Haag), dat via deze veiling geld wilde inzamelen voor Den Haag Unicef Stad.
Vele partijen in de binnenstad, maar ook het Venduehuis hebben hun diensten en producten beschikbaar gesteld voor het goede doel. Er werd geboden op onder meer schilderijen, een Rembrandtworkshop, kaarten voor Concert by the Sea en North Sea Jazz, een champagneontbijt met wethouder Bruno Bruins en een boom van wethouder Wilbert Stolte.

Live uitzending
De stad Den Haag is sinds mei 2005 Unicef Stad en probeert tot 30 april van dit jaar zoveel mogelijk geld in te zamelen voor drie onderwijsprojecten in Marokko, Suriname en Turkije. Tal van Haagse organisaties, instellingen en bedrijven hebben al acties ondernomen voor dit goede doel. Op 20 februari is er een live-uitzending van TV West vanuit theater Diligentia. Kijkers kunnen dan een nieuwe actie melden of geld doneren.