Gemeente Den Haag

Week van de Liefde 2006 presenteert:

The beauty of love

Centrum 16/22 organiseert samen met JIP, Rutgershuis, GVO, COC en Importante, het Valentijnsfeest The beauty of lover, over de mooie, blije en romantische kant van de liefde. Je kunt genieten van muziekoptredens, theaterclips en dj's en meedoen aan workshops en debat.

De meest toonaangevende Nederlandse R&B - artiest van dit moment BRACE verzorgt een optreden. De hiphopformatie NuClear Family treedt op, stand up comedian Amar El ajjouri (speelt Ali) laat zien dat liefde en humor prima samengaan en Dansschool Dolores verzorgt een spetterende streetdance show. Je kunt meedoen aan flitsdebatten, gamen en op de foto met jouw Valentijn/Valentina.
Stichting AIGHT organiseert een breakdance battle of the sexes en jongerentheatergroep We're Back spelen scènes uit hun theatervoorstelling VREEMD. Dj Mista Sweet draait plaatjes, Vj Sushi TEK visuals verzorgt movies en in de Debatmobiel kun je kwijt hoe jij over liefde denkt. En ook: 'Temptations of Love' door de Safer Sex Guerrilla, loveboxen, infostands en demo's.

Wereldwijd worden muzikanten, schrijvers, filmmakers en kunstenaars geïnspireerd door de schoonheid van de liefde. Dit zie je terug in hun teksten en kunstvormen. Tijdens het Valentijnsfeest ontmoeten jonge artiesten, jongeren organisaties en scholieren elkaar in het kader van de Week van de liefde.

Host
André Accord

Waar en wanneer
Paard van Troje, Prinsengracht 12 in Den Haag op dinsdag 14 februari 2006. Aanvang: 13.30 uur. Doors open: 12.30 uur. Toegang: gratis. Dit betreft een besloten feest voor derde -en vierde klassers van het Voortgezet Onderwijs.

Info over de artiesten

André Accord
Bedenkt met zijn bedrijf X-ito Music programma's voor culturele en educatieve trajecten voor het voortgezet onderwijs. Hij presenteerde X-Noizz
Urban op Radio 3FM, maakte muziekproducties voor kids en jongeren waaronder de
Kunstbende Themasong, hij presenteerde vele festivals waaronder het Haganum
Festival en Racism Beat it.

BRACE
Kan gezien worden als één van de belangrijkste exponenten van de nieuwe generatie Urban-artiesten in Nederland. Door zijn samenwerking met Ali B (Ik ben je zat) en Lange Frans & Baas B (Moppie) had BRACE vorig jaar al twee hits op zijn naam staan, maar daar zijn met zijn solo-singles Vraag jezelf eens af, Hartendief (featuring Ali B) en met de nieuwe single van BRACE, Ali B en J-Rock Het Kind nog drie top-10-hits bij gekomen!
Inmiddels is BRACE zijn eerste album verschenen, getiteld Strijder. Hierop is samengewerkt met grootheden uit de vaderlandse R&B/hiphop scene.

NuClear Family
Is een van de populaire Haagse hiphopformaties en maatschappelijk betrokken. Afgelopen december werd hun tweede album de CD Nuclear Fission/Kernsplitsing door de Haagse popjournalisten uitgeroepen tot "De Beste Haagse cd van 2005.

Amar El ajjouri
Bekend van het cabaretduo PH Neutraal maar tegenwoordig solo met de productie Amar speelt Ali. Amar kiest avondvullend cabaret als nieuw pad in zijn loopbaan. Naast succesvolle stand up comedy shows is dit voor hem een natuurlijke manier om uiting te geven aan wat er in de wereld gebeurd. Dit omdat hij afgelopen jaar de enige was die plastic bestek kreeg in het vliegtuig, bij zijn kosjer eten...

We're back
Is een jongerentheatergroep. Aan de voorstelling VREEMD werkten jongeren mee met van oorsprong tien verschillende nationaliteiten. VREEMD gaat over vooroordelen, want onbekend maakt onbemind. Maar wat gebeurt er als je elkaar beter leert kennen en merkt dat je meer met elkaar gemeen hebt dan je eerst dacht? Is er kans op verzoening? Wordt de vreemdeling een vriend?

De Street Dancers van Dansschool Dolores
Zijn een graag geziene gast op verschillende podia, doen mee aan wedstrijden en weten als geen ander je verleiden tot mee swingen.

Temptations of Love' door de Safer Sex Guerrilla Presenteren een swingende promotieshow over veilig vrijen, gebracht door acht jongeren. Met rap, zang, bewegingstheater, spel en muziek.

Stichting AIGHT
Wil de hiphop cultuur stimuleren, door het geven van workshops op het gebied van dans, muziek en beeldende kunst. Met andere woorden Stichting AIGHT is hiphop. Het levert een positieve bijdrage aan de hiphop cultuur doordat het al jaren actief workshops, party's, optredens en muziek organiseert en produceert.
Daarnaast vormt Stichting AIGHT ook een brug naar de cultuur doordat het ook in het alledaagse leven actief is. Zo heeft Stichting AIGHT ook illustraties met een vleugje hiphop/graffiti ontworpen voor particulieren en bedrijven, verzorgde het een totaal programma bij het Belasting en Douane Museum tijdens de Rotterdamse museumnacht 2002 en verzorgt het al geruime tijd breakdance workshops in de Scheveningse gevangenis.Kortom, de affiniteit met, de ervaring in en de kennis van hiphop stelt Stichting AIGHT in staat positieve hiphop te brengen naar een breed publiek.