Gemeente Den Haag

Dit viert de gemeente Den Haag met een feest voor ruim 700 leidsters en leerkrachten van de voorscholen op 14 februari 2006. U bent van harte uitgenodigd om bij de opening van het jubileumfeest aanwezig te zijn op 14 februari in de Dr. Anton Philipszaal, Spuiplein 152 in Den Haag. Tussen 20.00 en 20.30 uur openen wethouders Pierre Heijnen van onderwijs en Jetta Klijnsma van welzijn de feestavond. Zij reiken ook een aantal exemplaren uit van het fotoboek 'Kinderen van de Haagse Voorschool', dat ter gelegenheid van het jubileum is uitgebracht. Wilt u hier bij zijn, meldt u zich dan aan bij Ilse Miltenburg, 070 - 353 2590.

Naast het fotoboek is er ook een fototentoonstelling gemaakt. Een deel van de toonstelling is te zien op 14 februari in de foyer van de Dr. A. Philipszaal.

Een voorschool is een samenwerking tussen een peuterspeelzaal en een basisschool en wil (taal)achterstanden bij kinderen voorkomen of zo vroeg mogelijk aanpakken. Op de speelzaal wennen de peuters spelenderwijs aan het leren en naar school gaan, in groep 1 en 2 wordt die aanpak voortgezet. Ouders worden nadrukkelijk bij de aanpak betrokken. In januari 2001 zijn de eerste voorscholen van start gegaan, in augustus 2005 zijn acht nieuwe voorscholen gestart. Dat brengt het totaal aantal voorscholen op 66. In Den Haag gaan ongeveer 6.200 kinderen naar de voorschool: 1.600 peuters tot vier jaar en 5.200 kleuters. In de komende jaren moet het aantal voorscholen groeien tot 86, zodat alle Haagse scholen die subsidie krijgen in het kader van het gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid (GOA) een voorschool krijgen.