TPG Post wenst cast & crew musical Cabaret Toi Toi Toi

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

P E R S B E R I C H T

TPG Post wenst cast & crew musical Cabaret TOI TOI TOI Eerste Cabaret postzegel op kaart naar Liza Minnelli

AMSTERDAM - 10 februari 2006 - De cast & crew van de musical Cabaret krijgen vanmiddag een origineel TOI aangeboden van de hoofdsponsor van Koninklijk Theater Carré, Koninklijke TPG Post. Dit is in de theaterwereld een bekend gebruik om elkaar succes te wensen. Hoofdrolspelers Pia Douwes, Anne-Wil Blankers, Ara Halici, Chris Tates en Wim van Rooij ontvangen uit handen van Roy Rempe, directeur consumentenmarkt TPG Post, hun persoonlijke op hun karakter gemaakte postzegels. Op 14 februari gaat Cabaret in première in Carré Amsterdam. Vanaf dat moment is de musical in dit theater voor enkele maanden te zien.

Traditie
Een TOI is een gelukswens in de vorm van een cadeautje. In de theaterwereld is het de gewoonte dat iedereen die aan een productie meewerkt, elkaar een cadeautje geeft ter gelegenheid van de première. Als hoofdsponsor van Carré, doet TPG Post graag mee aan deze traditie: voor de hele crew van de musical Cabaret (ruim 65 personen) heeft TPG Post een TOI gemaakt: een in een houten lijst ingelijst velletje 'bijzondere' persoonlijke postzegels. De hoofdrolspelers ontvangen een velletje postzegels met een portretfoto van hun personage uit de musical. Ensemble- en crewleden ontvangen een velletje postzegels met het logo van Cabaret.

Liza Minnelli eregast op première Cabaret
Pia Douwes, die in de musical de rol speelt van nachtclubzangeres Sally Bowles, heeft haar eerste persoonlijke Cabaret-zegel gebruikt om een ansichtkaart te sturen naar Liza Minnelli. Hiermee bevestigt Pia Douwes de aanwezigheid van Liza Minnelli als eregast op de première van 14 februari aanstaande. In 1972 speelde Liza Minnelli zelf de rol van Sally Bowles in de film Cabaret. Liza Minnelli is in Nederland in verband met haar optreden op 15 februari in het Fortis Circustheater Scheveningen. Op verzoek van Liza Minnelli vindt een dag daarvoor, op de première van Cabaret, een 'get together' plaats met de cast van de musical.

De Kit Kat Klub
Het verhaal van Cabaret speelt zich af in het Duitsland van de jaren dertig, wanneer de nazi's hard op weg zijn het Derde Rijk te stichten. In de Berlijnse nachtclub de Kit Kat Klub doen het zangeresje Sally Bowles (Pia Douwes) en de gladde ceremoniemeester (Ara Halici) van de club hun best om de bezoekers met extravagant vermaak hun ongemakkelijke en trieste leven te doen vergeten. De Duitse Fräulein Schneider (Anne-Wil Blankers) is pensionhoudster en vindt in de joodse Herr Schultz (Wim van Rooij) de liefde van haar leven. Ook de Amerikaanse schrijver Clifford Bradshaw (Chris Tates) en Sally Bowles worden verliefd in deze onmogelijke tijd.