Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Great Place to Live

Nieuwe krant draagt bij aan sociale innovatie

DEN HAAG ­ Op Valentijnsdag dinsdag 14 februari, de dag van de liefde, ziet een nieuwe krant in Nederland het licht. De krant, Great Place to Live, zal louter inspireren en uitdagen. Inspireren om de wereld te verbeteren en leuker te maken en uitdagen om zelf een steentje bij te dragen.

De uitgever, de stichting Great Place to Live, is een samenwerking van Pentascope, Great Place to Work en Creatieven Netwerk Nieuwe Garde. Oprichtster Noor Bongers is van plan de krant vier keer per jaar in een oplage van 20.000 exemplaren uit te brengen. Daarnaast wil ze twee congressen en een groot aantal werkbijeenkomsten organiseren, die raken aan de thema's leiderschap, sociale innovatie en creativiteit.

Great Place to Live laat zien dat met daadkracht, vertrouwen en transparant leiderschap, maatschappelijke vraagstukken worden opgelost. Synergie is mogelijk in dit complexe maatschappelijk belangenveld. Vele voorbeelden zijn te vinden van nieuwe vormen van samenwerken, inventiviteit, met lef, liefde en integriteit.

Gratis maar niet voor niets
Great Place to Live wordt gratis verstuurd naar beslissers in Nederland in de keten van zorg, wonen, welzijn en economie. De uitgever hoopt dat de krant van hand tot hand gaat. Een team van zeventien mensen heeft het eerste idee binnen twee maanden uitgewerkt. Naast de krant, die verschijnt op tabloidformaat, is er ook een website (www.greatplacetolive.nl) in de lucht. De hoofdredactie wordt gevormd door Marcel van Marrewijk van het Great Place to Work-instituut en Noor Bongers van Pentascope. De medewerkers zijn afkomstig uit de netwerken van Nieuwe Garde, Pentascope en Great Place to Work.

Generatiekloof
Het hoofdartikel van de zestien pagina's dikke krant, geheel in full colour gedrukt, is van de hand van Matthieu Weggeman. Hij schrijft over de generatiekloof. Babyboomers moeten hun machtsposities maar eens gaan opgeven. Jongeren willen veel meer samenwerken en willen graag de ruimte krijgen. Marcel van Marrewijk schrijft over het herstel van vertrouwen, over eerlijkheid en correctheid tussen burgers en bestuurders. Het moet, zo schrijft hij, afgelopen zijn met negativiteit en cynisme. De wereld schreeuwt om een positieve benadering. En daadkracht met maatschappelijk effect.

Volgens Noor Bongers zijn veel mensen op zoek naar manieren om sociale innovatie te realiseren. Die zijn hard nodig, zegt ze. 'Enerzijds om de maatschappij leefbaarder te maken en anderzijds om op een hoger niveau bij te dragen aan de Lissabon-doelstellingen van het kabinet. Great Place to Live wil handreikingen bieden aan mensen die een bijdrage willen leveren aan de verbetering van de maatschappij.'