Ingezonden persbericht


Nummer:

05

Datum:

10 februari 2006

Onderwijsloket voor AV-branche

De AV-branche is één van de drie economische speerpunten van Rotterdam, naast het haven- en industriecomplex en het medisch cluster rond het Erasmus Medisch Centrum. Om de aansluiting tussen het onderwijs en de AV-bedrijven te verbeteren wordt dinsdag 14 februari a.s. een speciaal onderwijsloket in gebruik genomen: Transferium.

Wethouder Wim van Sluis (Economie, Haven, Milieu, Werkgelegenheid en Fysieke Infrastructuur) verricht a.s. dinsdag om 18.00 uur de opening van het nieuwe onderwijsloket. Via Transferium worden bedrijven en onderwijsinstellingen met elkaar in contact gebracht voor stages, bedrijfspresentaties, projecten op het gebied van film en nieuwe media, en gezamenlijke kennisontwikkeling. Transferium houdt zich verder bezig met de organisatie van een AV-media conferentie en bemiddeling bij cross-over audio-visuele projecten. Ook stelt Transferium studenten in de gelegenheid om ervaring op te doen met het meewerken aan een (film)-productie: van catering tot editing. Vanuit het programma Kenniseconomie van de gemeente Rotterdam heeft Transferium een startsubsidie ontvangen.

Opening onderwijsloket 'Transferium'
Dinsdag 14 februari a.s.

Plaats van handeling: 'Stroom', Lloydstraat 1 in Rotterdam. Inloop vanaf 17.30 uur.
Aansluitend is er een paneldiscussie met deskundigen uit de sector en het onderwijs.

Voor de totstandkoming van Transferium hebben verschillende Rotterdamse instellingen de krachten gebundeld: het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam (OBR), Jeugd Onderwijs en Samenleving (JOS), Hogeschool INHOLLAND, Hogeschool Rotterdam/WdKA, Grafisch Lyceum Rotterdam, Albeda College, Codarts, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdams Fonds voor de Film en Audiovisuele Media.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht