Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Een zoen als vervoerbewijs bij Syntus op Valentijnsdag

Geliefde mag 14 februari na 09.00 uur gratis mee met Syntustreinen en -bussen

Doetinchem, 10 februari 2006 - Bij openbaar vervoerbedrijf Syntus geldt op dinsdag 14 februari een Valentijnszoen als vervoerbewijs. Reizigers van Syntus in het bezit van een geldig vervoerbewijs kunnen op Valentijnsdag na 09.00 uur hun Valentijn gratis meenemen in alle treinen en bussen van Syntus.

Met een dikke kus in Syntus trein en bus

Op de dag van de liefde is een veelzeggende kus voor de meereizende geliefde het vervoerbewijs bij het instappen in de bus of bij controle in de trein door een Service- & Controlemedewerker. Deze bijzondere Valentijnsactie van Syntus is alleen geldig op dinsdag 14 februari 2006 vanaf 09.00 uur 's ochtends. Syntus hoopt hiermee het gebruik van het openbaar vervoer en de reisbeleving in haar treinen en bussen op positieve en ludieke wijze te stimuleren.

Syntus B.V.

Openbaar vervoerbedrijf Syntus B.V. is opgericht op 28 mei 1999 en exploiteert zowel treinen als bussen in een geïntegreerd multimodaal vervoerconcept. Syntus exploiteert de spoorlijnen Arnhem-Winterswijk, Zutphen-Winterswijk en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal en de op deze spoorlijnen aansluitende buslijnen. Tevens exploiteert Syntus sinds 1 april 2005 de spoorlijn Tiel-Arnhem v.v. Syntus rijdt met nieuwe Light-trains en moderne lagevloerbussen. Treinen en bussen rijden niet parallel aan elkaar, maar sluiten op elkaar aan. Eén vervoerbewijs is geldig in zowel trein als bus. Een groot gedeelte van het personeel is multimodaal inzetbaar en functioneert gecombineerd als treinmachinist, buschauffeur en service- & controlemedewerker. Syntus heeft op dit moment in de Achterhoek en Twente 450 personeelsleden in dienst.

////////////////////////////////////