Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Onder embargo tot 14-2-2006 19.00 uur

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Moling-Huiveneers

Sittard-Geleen, 13-2-2006 - Mevrouw M.L. Moling-Huiveneers uit Sittard wordt op dinsdag 14 februari a.s. benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Zij krijgt de Koninklijke Onderscheiding voor haar verdiensten voor Stichting de Zonnebloem in de wijk Ophoven. De Nationale Vereniging de Zonnebloem is een landelijke vrijwilligers organisatie die zich inzet voor langdurig lichamelijk zieken.

Burgemeester Jean Bronckers van Sittard-Geleen reikt om 19.00 uur de onderscheiding uit bij mevrouw Moling thuis, Dr. Ariënsstraat 8 in Sittard. Mevrouw M.L. Moling-Huiveneers is van 1992 tot eind 2005 voorzitter van Stichting de Zonnebloem Ophoven Sittard geweest. Daarvoor was zij vele jaren actief als vrijwilligster bij Stichting de Zonnebloem.

Sittard-Geleen is met bijna 100.000 inwoners de op een na grootste stad van Limburg. Met Heerlen en Maastricht vormt Sittard-Geleen één van de zes stedelijke netwerken in Nederland. Hoogwaardige industrie en een intensieve dienstensector maken Sittard-Geleen tot economische motor van de regio. Tegelijk zorgen het culturele klimaat, de educatieve instellingen en de rijke groenvoorzieningen voor een goede balans tussen wonen en werken. Leefbaarheid en veiligheid zijn speerpunt van beleid. Niet alleen voor de stadskernen maar ook voor wijken en dorpskernen. In deze veelzijdigheid wil Sittard-Geleen zich verder ontwikkelen tot een herkenbare en dynamische stad.




Gemeente Sittard-Geleen