Stork Groep NV

14-02-2006

Stork gaat mogelijkheid public-to-private transactie onderzoeken

Op 1 februari 2006 heeft Stork haar strategie uiteen gezet om verder te bouwen op de sterke en solide basis die in de afgelopen drie jaar is gelegd en om zich te richten op drie pijlers: Aerospace, Food Systems en Technical Services. In vervolg op deze aankondiging en naar aanleiding van meningen geuit door aandeelhouders is de onderneming van mening dat deze strategie wellicht het beste uitgevoerd kan worden als private onderneming. Stork meent dat een public-to-private transactie in het belang van alle stakeholders kan zijn. Dientengevolge zal Stork stappen ondernemen om de mogelijkheid van een dergelijke transactie te onderzoeken, teneinde deze strategie uit te voeren.
Dit initiatief om een public-to-private transactie te onderzoeken wordt gesteund door de Raad van Commissarissen.

Een public-to-private transactie wordt gesteund door twee grote aandeelhouders, Centaurus Capital en Paulson & Co funds, die deze mening onlangs kenbaar hebben gemaakt. Deze fondsen houden, naar verluidt, samen meer dan 20% van de Stork aandelen.

De mogelijkheid van een public-to-private transactie, alsmede de aanpak en de timing ervan zullen besproken worden tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 10 maart aanstaande. Aandelen Stork zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam.
Stork heeft ABN-AMRO aangesteld als financieel adviseur. Verdere mededelingen zullen gedaan worden indien daar aanleiding toe is.

Conference call voor pers en analisten: 14 februari om 9.30 uur. Inbelnummer: 045 - 631 6900.
De conferencecall is ook via www.stork.com te beluisteren.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75
back