KLM

Roissy, Amstelveen, 14 februari 2006
N° 5027
06/007

EUROPESE ONDERNEMINGSRAAD VAN AIR FRANCE KLM OPGERICHT

Jean-Cyril Spinetta, voorzitter en CEO van AIR FRANCE KLM en Leo van Wijk, vice-voorzitter van AIR FRANCE KLM, ondertekenden gisteren in Roissy een protocol-overeenkomst met de Speciale Onderhandelingsgroep, waarmee de aangekondigde oprichting van de Europese Ondernemingsraad van AIR FRANCE KLM een feit is.

CEO's Spinetta en Van Wijk waren zeer tevreden met dit besluit, dat de werkrelaties van de Groep met de sociale partners van lidstaten van de Europese Economische Ruimte en Zwitserland vormgeeft.

De Europese Ondernemingsraad van AIR FRANCE KLM, die conform de Europese Richtlijn 94/45 is opgericht, zal medewerkers informeren en raadplegen over alle zaken met betrekking tot de Groep en over kwesties met een transnationaal karakter.

De Europese Ondernemingsraad van AIR FRANCE KLM vervangt het Holding Forum, een tijdelijk lichaam dat ten tijde van de fusie van AIR FRANCE en KLM in september 2004 werd opgericht om de sociale dialoog binnen de nieuwe AIR FRANCE KLM Groep vorm te geven. De nieuwe raad vervangt ook de Europese Ondernemingsraad van Air France en het Euroforum van KLM.

De Europese Ondernemingsraad van AIR FRANCE KLM zal de organen in de ondernemingen en landen die de medewerkers nu vertegenwoordigen niet vervangen. Deze organen zullen hun eigen taken behouden.

De raad zal bestaan uit 37 leden, onder wie 10 Franse leden, 6 Nederlandse leden en 21 leden uit 16 andere Europese landen, die in februari of maart 2006 worden gekozen of benoemd voor een termijn van vier jaar. De voorwaarden voor hun benoeming zullen in overeenstemming zijn met de bestaande regels in elk land.