SP Tilburg


Tilburg, 13 februari 2006

Gemeente Tilburg dreigt SP met boetes
wegens verkiezingsposters

De gemeente Tilburg dreigt de lokale SP afdeling met fikse boetes omdat er te veel verkiezingsaffiches van de partij in de stad te zien zijn. Op een achterkamertjesoverleg is vorig jaar afgesproken dat partijen maximaal dertig verkiezingsposters in de stad aan lantaarnpalen mogen hangen. De gemeente telde inmiddels ruim 100 SP affiches.

SP lijsttrekker Van den Hout: "Wat een geneuzel, Tilburg maakt zich op deze manier volkomen belachelijk. Vorige week nog trok het college het land in om te verkondigen dat Tilburg voortaan een `grote stad' was met meer dan 200.000 inwoners, en die moeten het nu dan stellen met dertig postertjes? Dorpspolitiek is dat!". Tilburg kent 66 stemlokalen waar kiezers op 7 maart hun stem kunnen uitbrengen.

De SP was niet aanwezig bij dat achterkamertjesoverleg van lijsttrekkers die eind vorig jaar afspraken hoe ze campagne zouden gaan voeren. Van den Hout: "Nee natuurlijk niet, dat maken we zelf wel uit. En je ziet ook dat ze precies díe dingen verboden hebben waar zij slecht in zijn en de SP juist uitblinkt". Naast de beperking van een half verkiezingspostertje per stembureau stelde het overleg ook vast dat informatiekraampjes in de stad pas toegestaan zouden worden vanaf eind januari. "Onzin, wij staan altíjd wel ergens in de stad, verkiezingen of niet. Maar daar hebben we dus ook al ruzie over gehad met de gemeente. Toen we begin januari aankondigden een informatiekraam op te stellen op de Heuvel dreigde de gemeente deze te komen afbreken. Nooit meer iets van gehoord", aldus de lijsttrekker.

De SP ziet de dreigementen van de gemeente geamuseerd tegemoet: "Jarenlang laten ze podia en kroegen de hele stad illegaal onderplakken met aankondigingen van concerten en feesten, en dan zouden ze nu plotseling de SP gaan aanpakken vanwege keurig nette posters die heel fatsoenlijk zijn opgehangen aan lantaarnpalen en de dag na de verkiezingen ook weer meteen worden SP eerste weg links
­
SP afdeling Tilburg, Piushaven 29, 5017 AN Tilburg T (013) 5802320 F (013) 5802318 E tilburg@sp.nl I www.tilburg.sp.nl

opgeruimd? Ik moet het nog zien, maar laat ze maar komen. En ondertussen maar klagen dat zo weinig mensen überhaupt wéten dat er op 7 maart verkiezingen zijn. Tienduizenden euro's trekt de gemeente uit voor flauwekulcampagnes om op het laatste moment burger naar het stemhokje te lokken. Wij proberen dag in dag uit mensen bij de politiek te betrekken. En daar gaan we gewoon meer door".

www.tilburg.sp.nl


---- --