BOVAG

De Pedaleur verkozen tot 'Tweewielerwinkel van het jaar 2006'

Bron: Persbericht BOVAG
datum: 14-02-2006

De Pedaleur is uitgeroepen tot Tweewielerwinkel van het Jaar 2006. In het Event Centre Aalsmeer ontvingen zij de wisselbeker uit handen van Arnauld Hackmann, hoofdredacteur van het vakblad Tweewieler.

De verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar is een initiatief van het vakblad Tweewieler en wordt ieder jaar toegekend aan een winkel met bijzondere kwaliteiten. De verkiezing wordt in nauwe samenwerking met de ANWB en de BOVAG georganiseerd. De onderscheiding is bedoeld als kwaliteitsstimulans voor de hele Nederlandse tweewielerhandel. De Tweewielerwinkel van het Jaar werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd. In totaal waren drie winkeliers tot de finale doorgedrongen. Dat waren:


- De Pedaleur, Doetinchem

- Prrofile Riesewijk Deventer

- Herckenrath Fietsplus, Horssen

Leden van de ANWB, lezers van De Kampioen en Toer Actief zijn uitgenodigd tot het voordragen van hun favoriete tweewielerwinkel voor te dragen. Uit die aanmeldingen rolde een ranglijst van favoriete zaken. De meest genoemde winkeliers zijn uitgenodigd in te schrijven voor de verkiezing. Deze aanmeldingen werden toegevoegd aan winkeliers, die zélf hun eigen zaak hadden ingeschreven. Uit deze inschrijvingen zijn tien winkels genomineerd.
Aan de hand van een Visual Quick Scan (visuele beoordeling van exterieur, interieur, werkplaats, voorzieningen, inrichting, verlichting, routing, etc.), een Marketing Audit (waarbij de ondernemers ondervraagd worden over hun aanpak van allerlei ondernemersaspecten), een controle van jaarrekeningen door een onafhankelijke accountant en het bezoek van door ANWB gestuurde Mystery Shoppers is de 'Tweewielerwinkel van het Jaar 2006' bepaald.

De jury, bestaande uit twee retail-deskundigen (Marieke Snijders van SellMore en Floor Heijn) en twee branchekenners (Ferry Smith van de ANWB, Stef Stock van de RAI Vereniging), heeft de finalisten bezocht. "De Pedaleur blinkt uit in zijn uitstekende vertaling van de formule naar de alledaagse praktijk in de winkel. Die vertaling is consistent en biedt zodoende duidelijkheid voor de consument. Conceptmatig is het een prima winkel, die voor zichzelf spreekt. De inrichting is dermate logisch qua opbouw dat je er als het ware zonder toelichting een fiets kunt kopen. Die organische opbouw leidt ertoe dat de verschillende assortimentsgroepen vloeiend in elkaar overlopen," aldus het juryrapport.

Support Award
De jury loopt soms tegen interessante ondernemersaspecten aan, die extra aandacht verdienen. Daarom is besloten om, in de vorm van de Tweewieler Support Award, een aanmoedigingsprijs uit te reiken. De eerste keer viel deze eer te beurt aan Bikestore Spokes uit Tilburg. Een onderneming die nog geen jaar bestaat en zich volledig richt op de verkoop van cruisers. "Als je jezelf op een nichemarkt richt dan is dit de manier om dat te doen. De aanpak is verfrissend en innovatief. Bij Bikestore Spokes verkoopt een lifestyle en doet dat op de spreekwoordelijke voorbeeldige manier," aldus de jury.

De 'Tweewielerwinkel van het Jaar'-verkiezing werd eerder gewonnen door Profile PRO Wim van Vliet uit Castricum (1998), Fietswereld Dieren uit Dieren (1999), Jules de Corte uit Neerkant (2000), Bike Totaal Jeremiasse uit Goes (2001), Bike Totaal Landewé uit Enschede (2002), Hans Struijk Fietsen uit Den Haag (2003), Bikes 4 You uit Emmen (2004) en Fietsplus Apeldoorn (2005).