Politie Twente

13 februari 2006


Controle verlichting voertuigen De politie Twente heeft de afgelopen twee weken extra gecontroleerd op het voeren van verlichting van voertuigen Twente
Naast de gebruikelijke controles heeft de politie Twente de afgelopen twee weken extra gecontroleerd op verlichting van voertuigen zoals vrachtauto's, personenauto's, aanhangwagens etc. Acht bestuurders werden bekeurd voor het rijden zonder (goedwerkend) licht. Zeven bestuurders zijn bekeurd omdat zij hun mistverlichting hadden ontstoken terwijl dit niet toegestaan was.

De politie Twente heeft elke twee weken een ander 'verkeersthema' om (extra) te controleren.

Controle 'Inhalen'

Politie Twente gaat de komende twee weken aandacht besteden aan onder andere het 'inhalen'.

Twente

Twee weken lang gaan de Twentse agenten extra controleren op 'inhalen'. Ook wordt er gelet op het rijden over een verdrijvingsvlak, overschrijden van de doorgetrokken streep op het wegdek, juist voorsorteren, rechts inhalen, voorrang verlenen bij een voetgangers oversteek plaats (VOP)en andere verboden.

Inhalen:
Een bestuurder mag een medeweggebruiker links inhalen. De uitzonderingen hierop zijn: - Rechts van een geblokte markering mag een voertuig dat links van de markering rijdt worden ingehaald. - Links voorgesorteerde voertuigen moeten rechts worden ingehaald. - Fietsers en snorfietsers mogen andere bestuurders rechts inhalen - Trams mogen rechts worden ingehaald

Zebrapad (voetgangersoversteekplaats): Bestuurders (dus ook fietsers en bromfietsers) moeten voetgangers en bestuurders van een gehandicaptenvoertuig, die op een zebrapad oversteken of kennelijk op het punt staan om over te steken, voor laten gaan. Deze regel geldt alleen bij zebrapaden waar geen verkeerslichten staan. Als er wel verkeerslichten aanwezig zijn dan moet de voetganger of bestuurder daar gebruik van maken.

Meer informatie?
Bel gerust:
Chantal Westerhoff
Voorlichter politie Twente
Tel: 053-4555144

-----------------------


---- --