Ingezonden persbericht




- Persbericht -

Onderzoek nieuwe technologie Twynstra Work Innovation Digitalisering: na voordeur nu ook huis op orde brengen

Amersfoort, 14 februari 2006
Bedrijven en instellingen richten zich de komende jaren vooral op het digitaliseren van interne documentstromen en het toegankelijk maken van deze digitale informatie. Over drie jaar denkt 93% van de organisaties alle documentstromen te hebben gedigitaliseerd. 70% van de organisaties gaat de komende drie jaar ook werken aan het terugvindbaar maken van al deze ongestructureerde informatie. Dit blijkt uit een onderzoek van Twynstra Work Innovation naar de toepassing van nieuwe technologie.

Opvallend is de focus op de interne informatiehuishouding. Uit het onderzoek blijkt dat de dienstverlening aan klanten via het internet de komende jaren minder de aandacht krijgt. Slecht 34% van de organisaties is van plan hier de komende drie jaar aan te werken. Jeroen van Bree, adviseur bij Twynstra Work Innovation: "Na een lange tijd van focus op de digitale voordeur is nu de tijd aangebroken om de interne huishouding op orde te krijgen. Dit is ook hard nodig, want met een digitale voordeur alleen kan niet het gewenste niveau van dienstverlening aan klanten worden geboden."

Als nummer twee op de agenda van de ICT-managers staat het integreren van telefonie met datacommunicatie (IP telefonie). Bijna de helft van de ICT-managers (47%) gaat dit binnen nu en drie jaar invoeren. Vaak gebeurt dit in het kader van nieuwbouw.

Als derde op de ranglijst staat mobiel werken: werken buiten kantoor, onderweg en thuis. 43% van de ICT-managers gaat dit de komende drie jaar invoeren. Gecombineerd met 51% van de organisaties die deze toepassing al in gebruik heeft zal naar verwachting binnen nu en drie jaar vrijwel elke grote Nederlandse organisatie over de voorzieningen beschikken om medewerkers thuis of op een andere locatie buiten kantoor te laten werken.

Over het onderzoek

Het onderzoek Nieuwe Technologie is uitgevoerd onder 50 ICT managers van grote Nederlandse organisaties in de sectoren financiële dienstverlening, overheid en gezondheidszorg. In het onderzoek is aan de ICT-managers gevraagd welke toepassingen op het gebied van nieuwe technologie de interesse hebben, welke al in de organisatie zijn ingevoerd en welke de komende jaren op de agenda staan om ingevoerd te worden. Aan de hand van het onderzoek wilde Twynstra Work Innovation inzicht krijgen in de stand van de technologische toepassingen in organisaties en de prioriteiten van de ICT-managers voor de komende jaren.

Over Twynstra Work Innovation
Twynstra Work Innovation is een adviesbureau voor innovatief werken. Wij helpen onze klanten met het ontwikkelen en implementeren van efficiënte werkprocessen, slimme kennisdeling en innovatieve werkomgevingen. Onze deskundigheid in verander-management en verstand van nieuwe technologie maken de implementaties tot een succes. Klanten zetten met ons stappen voorwaarts om als organisatie en als mens betere resultaten te bereiken en nog meer plezier in het werk te beleven.

Twynstra Work Innovation realiseert innovatieve en complexe opdrachten bij financiële instellingen, bedrijfsleven, overheid en gezondheidszorg op nationaal en internationaal niveau. Meer informatie over Twynstra Work Innovation kunt u vinden op onze website: www.twynstraworkinnovation.com.


---

**