Ingezonden persbericht


-persbericht-

DLA Piper maakt eerste cijfers na fusie bekend
Mondiale omzet DLA Piper Rudnick Gray Cary meer dan E 1,2 miljard

Amsterdam, dinsdag 14 februari 2006 - Vandaag maakt DLA Piper Rudnick Gray Cary, waartoe het Nederlandse DLA SchutGrosheide behoort, een wereldwijde omzet over het jaar 2005 van E 1,24 miljard bekend. Daarmee is het een van 's werelds advocatenkantoren met de hoogste omzet. Deze aankondiging biedt het eerste inzicht in de omzetcijfers van de wereldwijde juridische dienstverlener sinds de fusie van DLA, Piper Rudnick en Gray Cary Ware & Friedrich op 1 januari 2005. De gecombineerde kantoren blijken op alle belangrijke markten goede resultaten te hebben behaald, daarbij voortdurend investerend in de bestaande kantoren, opkomende markten en voortgaande operationele integratie.

"Deze resultaten laten zien dat we goede vooruitgang boeken in al onze belangrijke markten, wat ons in staat stelt om ons potentieel als wereldwijde organisatie ten volle te benutten", zegt Nigel Knowles, mede-Chief Executive Officer van DLA Piper. "Ons succes na de fusie versterkt het vertrouwen in ons streven een wereldwijde juridische capaciteit te ontwikkelen. Daarbij zullen wij onze aandacht blijven vestigen op de relatie met de cliënt, op lokaal en internationaal niveau. Operationele integratie is daarbij prioriteit, die ons in staat zal stellen om cliënten op efficiënte wijze te ondersteunen in de vele rechtsstelsels waar wij actief zijn."

Het besef dat DLA Piper de juiste koers heeft gekozen, wordt ondersteund door het kaliber advocaten dat in het afgelopen jaar heeft gekozen om DLA Piper te versterken in de verschillende praktijkgebieden in verscheidene landen. Het kantoor blijkt een aantrekkelijke keuze te zijn voor partners, afkomstig van andere kantoren, die in hun praktijkgebied het mondiale platform van DLA Piper ten volle kunnen benutten. Daarmee is het aantal advocaten binnen een jaar gestegen van 2628 (fte) naar 2850, waaronder 140 partners van andere kantoren.

De wereldwijde uitbreiding van DLA Piper Rudnick Gray Cary voltrok zich in 2005 door de opening van nieuwe kantoren in Peking, Dubai, Frankfurt, Tblisi, Tokyo en St. Petersburg. Bovendien werden er in 2005 strategische allianties gesloten met de kantoren Cliffe Dekker in Zuid-Afrika en Matouk Bassiouny in Egypte, met banden in Afrika en het Midden-Oosten.

Over DLA SchutGrosheide
DLA SchutGrosheide biedt hoogwaardige juridische dienstverlening voor haar Nederlandse en buitenlandse cliënten. Ruim 220 mensen, waaronder meer dan 100 juristen zetten zich dagelijks in. DLA SchutGrosheide maakt integraal deel uit van DLA Piper Rudnick Gray Cary, een internationale juridische dienstverlener met ruim 6100 medewerkers, werkzaam in 22 landen. DLA Piper Rudnick Gray Cary is gevestigd in alle belangrijke steden in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Zie voor meer informatie ook www.dlaschutgrosheide.nl of www.dlapiper.com.

**

Ingezonden persbericht