Ingezonden persbericht


Persbericht

Kensington introduceert iPod dock met flat panel speaker

~ Superieure geluidskwaliteit dankzij baanbrekende bi-directionele NXT speaker technologie ~

Houten, 14 februari 2006 - Kensington, toonaangevend fabrikant van computeraccessoires, breidt zijn lijn van iPod-accessoires uit met het indrukwekkende SX2000 speakersysteem.

De SX2000 gebruikt geavanceerde SurfaceSound® flat panel-luidspreker technologie van NXT. Dankzij deze technologie levert de SX2000 een superieure bas en een evenwichtige geluidskwaliteit uit beide zijden van de speakers, zodat de totale ruimte wordt gevuld met muziek.

Door zijn beduidend hogere frequentiebereik en een grotere sweet spot dan traditionele speakers, speelt dit compacte systeem muziek af met uitzonderlijk heldere hoge en lage tonen, zelfs als het volume vol open staat.

De strakke vormgeving van het product sluit perfect aan op het gestroomlijnde design van de iPod ultradun, lichtgewicht en ruimtebesparend. Het apparaat is slechts 41,1 centimeter breed, 18,3 centimeter hoog en 9,9 centimeter diep.

De SX2000 is compatibel met alle generaties iPod, iPod mini en iPod Nano. Het speakersysteem laadt de iPod op tijdens het afspelen en is voorzien van het predikaat Made for iPod . Daarnaast kan hij ook muziek van een iPod shuffle afspelen. Ook andere MP3-spelers of computers kunnen door middel van een standaard 3.5mm hoofdtelefoonstekker (kabel niet bijgevoegd) afgespeeld worden op de SX2000.

De geweldige prestatie van de SX2000 komt voort uit ontwikkelingen in de speakertechnologie waardoor zo n compact systeem een hele kamer kan vullen met geluid van hoge kwaliteit, aldus Robert de Vries, sales en marketing manager Kensington Benelux. Als je je muziek één keer via dit systeem hebt gehoord, dan wil je de SX2000 wel in iedere kamer. Hij is stijlvol en gaat prima samen met andere apparatuur en met de iPod zelf.

The SX2000 heeft een adviesverkoopprijs van 159,95 euro inclusief BTW en is o.a. verkrijgbaar bij de Bijenkorf en MediaMarkt.

(298 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kensington Europe
Al meer dan twintig jaar ontwerpt Kensington Europe innovatieve producten naar de wensen van computergebruikers thuis, op het werk of onderweg. Kensington Computer Accessoires verenigt creativiteit met bruikbaarheid en eenvoud om gebruiksvriendelijke en handige hulpmiddelen te bieden voor mobiel werken.

Kensington biedt intussen meer dan 300 toonaangevende technologische accessoires. De MicroSaver Notebook Security Cable van Kensington is nog steeds de industriële standaard. Kensington biedt daarnaast een complete lijn van notebook tassen en ergonomische bureau accessoires, waaronder verbindingsstukken en beeldschermfilters.

Kensington s producten zijn erop gericht het leven van de mobiele werker gemakkelijker te maken. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de productiviteit van bedrijven gemaximaliseerd wordt en dat hardware beveiligd is als er niemand op kantoor is.

Het hoofdkantoor van Kensington Europe is gevestigd in Aylesbury, Engeland. Het Benelux kantoor bevindt zich in Houten. Kensington Technology Group is de technologische divisie van ACCO Brands, Inc. Kijk voor meer informatie op de Kensington website: www.kensington.com

Over NXT
NXT wijdt zich aan het ontwikkelen van nieuwe technieken voor geluid en bediening. Hierdoor heeft hij zijn partners voorzien van de nieuwste technologieën die momenteel te vinden zijn in audio systemen, tv s, pc s en laptops, mobiele telefoons, PA systemen, auto s, vliegtuigen en in openbare gebouwen en faciliteiten wereldwijd. Door middel van zijn unieke portfolio van gepatenteerde technologieën en ongeëvenaarde expertise in het buigen van geluidsgolven, kan NXT zijn partners helpen bij het ontwikkelen, ontwerpen en promoten van innovatieve geluidoplossingen die een bewezen marktdifferentiatie garanderen.

NXT is geregistreerd op London Stock Exchange (NTX) en heeft kantoren in Hong Kong, Japan, Korea en de VS. Daarnaast hebben ze een Technology Centre in Huntingdon, UK. Bezoek voor meer informatie www.nxtsound.com

Voor meer informatie over Kensington kunt u contact opnemen met Julie Vrij van Kensington: Tel. +31 (0)30 634 60 55
Julie.vrij@kensington.nl

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch of Ilona de Bok van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 E-mail: cathelijnev/ilonadb@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com