Ingezonden persbericht


Persbericht

Slechts 50% Nederlandse stellen zijn samen op Valentijnsdag

Alleen met Valentijnsdag?

Onderzoek van MSN onthult dat werk en afstand de liefde in de weg staan op Valentijnsdag... maar niet iedereen vindt dit erg!

Schiphol-Rijk, 14 februari 2006
Slechts 50% van de Nederlandse stellen zijn samen op Valentijnsdag. We lijken dus niet zo romantisch van aard als we misschien graag zouden willen geloven, blijkt uit een online Valentijnspoll die MSN onlangs hield.

Voor 36% van de stellen is de geografische afstand te groot om op deze romantische dag bij elkaar te zijn en 19% van de geliefden kan elkaar niet zien vanwege werkverplichtingen. Maar in plaats van te hunkeren naar de geliefde, blijkt dat een groot deel van de respondenten vindt dat 'alleen zijn' ook voordelen biedt; 46% van de respondenten geeft aan dat wanneer zij niet samen zijn, eindelijk genieten van een goede nachtrust en van het feit dat er geen druk is om 'romantisch te doen'.

Het einde van de Valentijnskaart?
Ook voor het sturen van een Valentijnskaart geldt dat we daar cynisch tegenaan kijken. Niet meer dan de helft zegt een Valentijnskaart te willen sturen aan zijn/haar partner. De overige 50% doet dit niet omdat zij het veel te commercieel vinden.

Is de liefde ver te zoeken?
Gelukkig valt het mee met onze interesse in de liefde - een overweldigende 97% van de geliefden is liever in het gezelschap van de partner op Valentijnsdag dan dat zij een kado van hem/haar zouden ontvangen. Daarnaast gaven respondenten aan dat ze vooral elkaars gezelschap en plezier, dat zij met elkaar beleven (84%), missen als ze elkaar niet kunnen zien.

Cupido's high-tech invloed
Het onderzoek laat ook zien dat de traditionele methoden om iemand mee uit te vragen snel veranderen; tegenwoordig is de kans bijna 40% dat je wordt uitgevraagd via MSN Messenger of een Webcam chat, en bijna 60% per SMS. 16% Is ooit zelfs gedumpt door een lover via SMS.

MSN-en met de webcam
Het overgrote deel van de geliefden die contact met elkaar hebben via MSN met een webcam, zegt het fijn te vinden om elkaar zo toch te kunnen zien. Enkele reacties: 'Als je iemand langere tijd niet hebt gezien, is chatten leuk, maar iemand zien doet je echt wat.' 'Ik zag de blijdschap in mijn vriend's ogen toen hij mij via de webcam zag.' Sandra van Wersch, Marketing Manager MSN zegt hierover, "Het is jammer dat zoveel geliefden Valentijnsdag niet samen kunnen vieren. En al hoewel het geen vervanging is voor persoonlijk contact, biedt de hedendaagse technologie toch een goede manier voor stellen om contact te houden, waar ze ook zijn. Je zou zelfs een diner bij kaarslicht kunnen houden via de webcam deze Valentijnsdag!"

MSN, onderdeel van Microsoft, is 's-werelds en Nederlands meest bezochte internetbestemming. MSN trekt wereldwijd meer dan 420 miljoen unieke gebruikers per maand. Gelokaliseerde versies zijn beschikbaar in 41 markten en 21 talen. MSN is wereldwijd leidend in het bieden van webdiensten aan consumenten (MSN Hotmail, MSN Messenger, MSN Spaces en MSN Search) en digitale marketingoplossingen aan bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.msn.nl.

Windows Live(tm)
Windows Live staat voor een aantal persoonlijke Internetdiensten en software, gemaakt om alle contacten en relaties, informatie en zaken die mensen belangrijk vinden op één veilige plaats op Internet samen te brengen. Tevens biedt Windows Live beveiligingsfuncties voor de PC, mobiele apparaten en het web.

MSN en Windows Live zullen als aanvullende diensten naast elkaar beschikbaar zijn. Een van de nieuwe diensten, Windows Live Messenger is in Nederland al sinds begin december als vroege bètaversie beschikbaar. Meer informatie over andere bèta's en updates is te vinden op Windows Live, http://ideas.live.com.



Ingezonden persbericht