Ingezonden persbericht

Mentoraat voor jongeren opent haar deuren

ROTTERDAM, 20060125 -- Op 14 februari opent het Mentoraat voor Jongeren haar nieuwe informatiewinkel voor jongeren. De winkel komt op een mooi centraal punt in de stad aan de Coolsingel 57. Jongeren zonder werk of zonder school kunnen in de winkel terecht voor hulp en begeleiding bij het vinden van een passende opleiding of een baan.


De winkel is een welkome uitbreiding van de werkzaamheden van het Mentoraat. Al ruim anderhalf jaar helpt het Mentoraat jongeren naar werk of een opleiding. Meer dan 200 jongeren hebben in die tijd dank zij het Mentoraat hun weg gevonden en zijn weer begonnen aan een nieuwe baan of hebben er voor gekozen toch weer naar school te gaan, al of niet in combinatie met werk.

Tot nu toe doet het Mentoraat het werk vooral in buurthuizen en samen met het jongerenwerk. Dat blijft ook zo, maar het ontbrak aan een herkenbare plek waar jongeren zelf even binnen kunnen lopen als ze advies willen of hun mentor willen spreken. Die plek is er nu.
Het maakt het de mentoren bovendien een stuk makkelijker om de afspraken met hun jongeren te plannen. Verder is er allerlei informatiemateriaal over werk en scholing waar jongeren zelf in kunnen snuffelen en kunnen ze gebruik maken van internet om te zoeken naar werk of andere nuttige informatie.
Vanzelfsprekend heeft de winkel een voor jongeren aansprekende vormgeving gekregen. Er is veel gebruikt van heldere kleuren en is er een muurschildering aangebracht van de kunstenaars Bob en Patrick

De opening zal gepaard gaan met een voor jongeren aantrekkelijk programma. Stand up comedian Rachid Larouz zal optreden en daarnaast doen we een aantal workshops voor hiphop, streetdance en breakdance. De jongeren kunnen daaraan deelnemen, maar als ze dat willen (en nog kunnen) ook de officiële gasten bij de opening.
De openingshandeling zelf wordt gezamenlijk verricht door de portefeuillehouders uit de drie deelgemeenten waar het Mentoraat voor werkt, te weten Centrum, Delfshaven en Kralingen-Crooswijk.
Het gehele programma start op de 14e om half vier.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Mandy Goudriaan, mentor,
Coolsingel 57 te Rotterdam
010-4121025 of 06-12580347
of
Albert Leutscher
06-41317682




Ingezonden persbericht