Opsporing Verzocht

Maandag 13 februari 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 14 februari 2006 (19.30 uur/Nederland-I) Gewapende overval in Putte (N.Br.)
Schietpartij in Dreumel
Zware mishandeling in Dordrecht
Gewapende overval in Hengelo (Ov.)
Schietpartij in Den Haag
Resultaten uitzending 7 februari en eventuele opgeloste zaken

Dreumel: Schietpartij

Olympische Winterspelen

Zondagavond 22 januari 2006 heeft een, tot nu toe, onbekende man op een 13-jarige jongen geschoten, waarbij de jongen ernstig gewond raakte. Het incident vond plaats in het huis van het slachtoffer aan De Bouwing in Dreumel. Na de schietpartij verdween de onbekende.

In verband met de Olympische Winterspelen zal Opsporing Verzocht de komende twee weken worden uitgezonden op Nederland-I. Ook de tijden zijn dan aangepast:

14 februari: 19.30 uur
21 februari: 17.30 uur

Putte (N.Br.): Gewapende overval Dordrecht: Steekpartij Woensdagavond 4 januari 2006 is een Texaco tankstation in het Brabantse Putte overvallen. Eén van de twee daders heeft een stroomstootwapen bij zich, de ander een pistool. Ze roven geld en telefoonkaarten en gaan er daarna vandoor, richting de Belgische grens. Twee dagen daarna, vrijdag 6 januari, pleegden de daders, samen met nog twee metgezellen, een overval op een Bijoux-winkel in het Belgische Roeselare. Bij beide overvallen werd door de daders Nederlands gesproken tegen de slachtoffers. Onderling spraken de mannen een buitenlandse taal.

Donderdagavond 26 januari 2006 vond een steekpartij plaats naast een McDonald's in Dordrecht. Twee, vermoedelijk Antilliaanse, mannen lokken een vechtpartij uit en staken een jongen een aantal keren met een mes, waarbij de halsslagader maar net gemist werd. De twee daders vluchtten richting de Spuiboulevard, maar kwamen even later weer terug. Ze haalden drie bekenden op uit de poolbar boven de McDonald's. Vervolgens vertrokken ze allemaal in de richting van de Spuiboulevard en het station.

Hengelo (Ov.): Gewapende overval
Den Haag: Schietpartij
Zaterdagavond 17 december 2005 vond er een gewapende overval plaats op de Ster Videotheek aan het Wilderinksplein in Hengelo (Overijssel). Eén van de daders draagt ter vermomming een masker van een aap en de ander een masker dat lijkt op een dinosaurus. De politie weet niet zeker of de daders twee mannen zijn, maar houdt er ook rekening mee dat het om een man en een vrouw kan gaan. De politie houdt er trouwens óók rekening mee dat de daders niet met z'n tweeën waren, maar dat er buiten ergens nog een derde persoon heeft gestaan.

Dinsdag 7 februari 2006 werd de politie in Den Haag naar het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag gestuurd, waar iemand met een schotwond zou liggen. Het 22-jarige Franse slachtoffer bleek ernstig gewond te zijn. Hij was, samen met twee vrienden, voor een kort bezoek in Nederland en reed in een lichtgrijze Audi S4, model stationwagen, met het Franse kenteken 8508wh62. Tijdens het verhoor verklaarde het slachtoffer ergens in Den Haag de weg te hebben gevraagd aan een drietal mannen. Deze mannen probeerden hem vervolgens te beroven, waarna een vechtpartij ontstond en het slachtoffer, mogelijk meerdere keren, werd beschoten. Vervolgens werd hij door zijn vrienden naar het ziekenhuis gebracht.