Robeco Private Equity

Robeco nederland bv

Mededelingen over Robeco Private Equity

Per 31 december 2005 bedroeg de intrinsieke waarde per participatie Robeco Private Equity EUR 132,09. De ontwikkeling van de intrinsieke waarde, koers en premie/discount (koers versus intrinsieke waarde) per participatie Robeco Private Equity wordt hieronder weergegeven.

30 juni 2005:
intrinsieke waarde: EUR 117,19, koers EUR 110,00 discount 6,1 pct. 30 september 2005:
intrinsieke waarde: EUR 126,50, koers EUR 125,90 discount 0,5 pct. 31 december 2005:
intrinsieke waarde: EUR 132,09, koers EUR 134,50 premie 1,8 pct.

Waarschuwing voor bestensorders
Het beursgenoteerde Robeco Private Equity heeft de afgelopen weken een sterke stijging van de beurskoers laten zien. Robeco wijst erop dat het fonds closed-end is en derhalve zelf geen participaties uitgeeft of inkoopt. De beurskoers komt twee maal per dag tot stand middels een veiling waar vraag en aanbod elkaar vinden, op Eurolist by Euronext, Amsterdam. Deze omstandigheden kunnen ertoe leiden dat relatief kleine koop- of verkooporders een grote invloed hebben op de koers van het fonds, met name bij het gebruik van bestensorders. Beleggers die gebruik maken van bestensorders en niet van limietorders, dienen zich derhalve bewust te zijn van het risico dat de prijs waartegen de order wordt uitgevoerd een grote uitslag kan vertonen ten opzichte van het voorgaande handelsmoment.

Hierbij wordt opgemerkt dat in voorkomende gevallen, bijvoorbeeld als een participatie in Robeco Private Equity giraal wordt aangehouden, de handelsmogelijkheden beperkt kunnen zijn. De beleggingsadviseur kan het beste informeren over de mogelijkheden om een belegging in Robeco Private Equity te verhandelen. Zie www.robeco.com/alternatives voor meer informatie over Robeco Private Equity.

Robeco Private Equity Certificaat nu beschikbaar
Een andere manier om toegang te krijgen tot Private Equity is via het nieuwe Robeco Private Equity Certificaat. Het Robeco Private Equity Certificaat verschilt op significante onderdelen van en heeft andere kenmerken dan Robeco Private Equity.

Tot 21 februari 2006 kan worden ingeschreven op het nieuwe product: Robeco Private Equity Certificaat. De prestatie van het Robeco Private Equity Certificaat is gekoppeld aan een 'mandje' van vijf onderliggende private equity funds-of-funds van Robeco. Deze fondsen beleggen in een wereldwijde selectie van private equity fondsen, die op hun beurt rechtstreeks beleggen in niet-beursgenoteerde bedrijven. Met een belegging in het Robeco Private Equity Certificaat wordt een exposure naar enkele honderden niet-beursgenoteerde bedrijven bereikt. De belegging zal gespreid zijn over regio's, investeringsjaren ('vintage jaren') en de verschillende private equity categorieën. Kosteloos inschrijven op het Robeco Private Equity Certificaat is mogelijk tot 21 februari 2006. Meer informatie is beschikbaar via www.robeco.nl

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.

De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Boston, Chicago, San Francisco, en in Toledo (Harbor Capital Advisors). Daarnaast is er een kantoor in Bahrein en in Japan.

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste 'Sustainability Cluster Score' binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco
Kantoor: 010 - 224 28 10
Mobiel: 0653 - 831 586
E-mail: ronald.florisson@robeco.nl