Gemeente Eindhoven

Persbericht 14 februari 2006, no. 39

Renovatie openbaar groen

De gemeente Eindhoven is in november 2005 begonnen met een grootschalige renovatie van het groen in alle delen van de stad. Het rooien van de plantsoenen is inmiddels de laatste fase ingegaan. Afhankelijk van het weer start begin maart het inplanten van de plantsoenen. Het inplanten zal (afhankelijk van het weer) rond 1 april afgerond zijn.

Woensel-Noord is het enige stadsdeel waar nog niet gerooid is. De komende twee weken worden hier werkzaamheden verricht aan onder andere de plantsoenen aan de Reinaertlaan, de Grimbeertlaan, de Schouwenlaan, de Sallandlaan, de Fruinlaan en de Mgr. Witloxweg. Volgens planning zal het rooien per 1 maart voltooid zijn.

De plantsoenen die worden aangepakt zijn âversletenâ. Door de dichte beplanting en de beperkte middelen die de gemeente voor onderhoud tot haar beschikking heeft is het bijna onmogelijk geworden om de plantsoenen fatsoenlijk te onderhouden. Daarnaast worden de plantsoenen waar veel burgers over klagen ook gerenoveerd. De stadsdeelteams hebben lijsten gemaakt van plantsoenen die volgens hen en de bewoners moeten worden aangepakt. De versleten beplanting wordt vervangen door nieuwe planten. In sommige gevallen komt er gazon voor in de plaats. Maar het kan ook voorkomen dat het gazon wordt vervangen door beplanting. In totaal gaat het om ongeveer 800 locaties verspreid over de stad.

Op de websites van de stadsdelen (bereikbaar via de homepage van deze site) staan vanaf deze week per stadsdeel overzichtskaarten met de locaties van de plantsoenen en voorbeelden (fotoâs) van de nieuwe beplanting.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven