3 e persbericht van dinsdag 14 februari 2006

Eindhoven, 14-02-2006

Eindhoven: Politie ontmantelt hennepkwekerijen

Dinsdag zijn door de politie in Woensel drie hennepkwekerijen ontmanteld. In een woning aan de Diamantring had de bewoner op zolder en op de eerste etage 588 hennepplanten ondergebracht.

In een woning aan het Cognachof vonden agenten in een slaapkamer 90 hennepplanten. Een paar deuren verder, op het Cognachof werden op de zolder van een woning 155 hennepplanten aangetroffen.

Alle henneplanten zijn vernietigd. De benodigde materialen zijn door de politie in beslag genomen en tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vijf personen opgepakt bij het verwerken van hennep

Dinsdag zijn in een woning aan de Juliusstraat vier Russische vrouwen ( 18, 30, 44, en 45 jaar oud) en een 27-jarige Helmonder aangehouden. In de woning was onder meer een hennepkwekerij met 1043 planten ondergebracht. Verder vonden agenten ruim 92 kilogram geknipte henneptoppen. De vrouwen waren tijdens de politieactie in de woning bezig met het verwerken van een hennepoogst. Alle vijf verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De hennepkwekerij is ontmanteld en de planten worden vernietigd. Alle benodigde materialen zijn door de politie in beslaggenomen.

Helmond: Verkeersongeval

Een 50-jarige Eindhovenaar is dinsdagmiddag rond 17.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de N279 ( nabij de Rocadeweg) in Helmond. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de man van de rijbaan richting Helmond en reed een bos in waar de auto enkele bomen raakte. De man en een 30-jarige Bulgaarse vrouw die bij hem in de auto zat werden door de brandweer uit het wrak bevrijd. De man is met een gebroken arm en schouderletsel naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw kon direct na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Helmond: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Dinsdag om 19.05 uur is op de Wolfsputterbaan een 65-jarige man uit Deurne aangehouden. Hij was betrokken bij een aanrijding op de kruising met de Waterleliesingel. Hij reed met zijn auto achter tegen een andere auto. De politie constateerde bij de Deurnenaar drankgebruik. Bij de man werd een alcoholpromillage van 1,2 vast gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Politie neemt ploertendoder in beslag

Dinsdag om 14.30 uur is op het Sondervick in Veldhoven een 31-jarige man uit Geldrop aangehouden. Tijdens een verkeerscontrole vonden politieagenten in de auto van de man een ploertendoder. In de auto lagen ook diverse spullen die gebruikt worden bij de hennepteelt. Bij de bestuurder is een bloedproef genomen, omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed was van verdovende middelen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.