Ingezonden persbericht

Uit: Agenda openbare programmering Felix Meritis
Februari 2006

Voor actuele programma-informatie: www.felix.meritis.nl
Reserveren bij Felix Meritis, tenzij anders vermeld.

14 februari
ARCAM & Felix Meritis
Wat willen we na Stadig?
Aanvang 20.15 uur
Toegang ¤ 10,00 / ¤ 7,50 (CJP, 65+ en stadspas)
Debat

In de eerste maanden van dit jaar gaan talloze ambitieuze Amsterdammers politieke campagne voeren voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en worden alle beschikbare media gebruikt om gedachten en visies met betrekking tot de stad uit te dragen. Zie bijvoorbeeld het recent verschenen boek Nieuw Amsterdam van Lodewijk Asscher, met dromen en ideeën over het Amsterdam van 2020. 'Superwethouder' Duco Stadig zal ermee ophouden en daarmee moeten de posten Grondzaken, Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Stadsvernieuwing en Waterbeheer (waarvoor hij de afgelopen jaren in zijn eentje verantwoordelijk was) worden overgedragen.
Dat betekent dat het nu een uitgelezen moment is voor een polemiek over vragen als: wat willen we de komende jaren en decennia met de stad? Hoe zien we de stedenbouwkundige en architectonische toekomst van Amsterdam? Wat moet er de komende tijd allemaal gebeuren? Welke politiek is daarvoor nodig? Moet de grote portefeuille intact blijven of kunnen de posten beter verdeeld worden over een aantal wethouders? Wat voor wethouder(s) hebben we daartoe nodig?
De discussie wordt ingeleid door ARCAM-directeur Maarten Kloos. Daarna volgen vijf korte pleidooien waarin even zoveel deskundigen verwoorden wat zij in de toekomst het liefst zien gebeuren op het gebied van respectievelijk Grondzaken, Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Stadsvernieuwing en Waterbeheer.

---

Felix Meritis
Keizersgracht 324
1016 EZ Amsterdam
tel. 020 626 23 21
fax 020 624 93 68
felix@felix.meritis.nl

Reserveren: tel 020 623 13 11 of e-mail: receptie@felix.meritis.nl

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen of kijken op http://www.felix.meritis.nl/

Linda Kleinhout
publiciteit / publicity

Felix Meritis
Keizersgracht 324
1016 EZ Amsterdam
Tel.: +31 20 626 23 21
Fax: +31 20 624 9368
E-mail: publiciteit@felix.meritis.nl

FELIX MERITIS CONNECTING CULTURES
Europees Centrum voor Kunsten en Wetenschappen
http://www.felix.meritis.nl