Provincie Noord-Holland


(EMBARGO TOT 14 februari 10:00 uur

VELE Noord-Hollandse vrijwilligers met Valentijn in het zonnetje gezet Haarlem, 10 februari 2006

Met de 16e Valentijnsactie op rij zet D66 Noord-Holland een breed scala aan Noord-Hollandse vrijwilligers in het zonnetje. Van mensen die belangeloos zorgen dat mensen hun formulieren kunnen invullen tot vrijwilligers die en kinderboerderij laten draaien. Van vrijwilligers die zorgen voor de jaarlijkse atelierroute, mensen die ouderen ondersteunen, iemand die een heel theater organiseert tot vrijwilligers die hun zwembad hebben behouden.

De Valentijnsactie start dit jaar op dinsdag 14 febuari (Valentijnsdag) om 10.00 uur. De D66-gemeenteraads-fractie van Den Helder en duo-commissielid voor Provinciale Staten, Frans Klut, geven een Valentijnshart aan vrijwilligers van de informatiewinkel Nieuw Den Helder, die mensen helpen met het invullen van uiteenlopende formulieren zoals bijzondere bijstand en huursubsidie. Op hetzelfde tijdstip reikt fractievoorzitter Joke Geldhof, samen met lijsttrekker Tirza Bronner van Amsterdam/Geuzenveld Slotermeer, een Valentijnshart uit aan de vrijwilligers van de kinderboerderij, die naast de verzorging van de dieren ook HALT-jongeren weer op het rechte pad helpen. Om 11.00 uur zet vice-fractievoorzitter Leo Cornelissen de vrijwilligers de jaarlijkse atelierroute in Amsterdam-Noord in het zonnetje. Duo-commissielid en regiovoorzitter Hein Struben trakteert in de middag, samen met Cissy Douma, lijsttrekker in Weesp, de vrijwilligers van het verzoringshuis Oversingel. Aan het einde van de middag, zal D66-gedeputeerde Patrick Poelmann, de Michael Manicardi (Mike) van het badhuistheater in Amsterdam/Oost-Watergraafsmeer verrassen met zijn komst.

Tot slot zal de statenlid Hans Berkhout de vrijwilligers van het Amstelbad in Ouderkerk aan de Amstel verblijden met een Valentijnshart vanwege hun inzet voor het behoud van dit bad.

Sinds 1992 reikt D66 Noord-Holland Valentijnsharten aan vrijwilligersorganisaties uit. Vrijwilligers zijn immers het sociaal cement van de maatschappij. Zij zetten zich belangeloos en vaak onzichtbaar voor de buitenwereld in voor de medemens of hun leefomgeving. De D66-Valentijnsacties zijn een eerbetoon alle vrijwilligers en hun belangrijke bijdrage aan onze samenleving.



Provincie Noord-Holland