Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 2 februari 2006, no. 28

Verbinding in het stedelijk krachtenveld

Het levendig krachtenveld tussen inwoners, bedrijfsleven en gemeentelijke instellingen wordt op 15 februari zichtbaar tijdens het Samen Stad-debat in het Van Abbemuseum. Het debat wordt geopend door Mary Ann Schreurs, wethouder Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Vervoer en Verkeer.

In het afgelopen jaar is er - in samenwerking met bewoners en partners- gewerkt aan visie op de toekomst van Eindhoven. De gemeente Eindhoven zal in het Van Abbemuseum de nieuwe aanpak en inzichten presenteren. De visieontwikkeling vindt haar neerslag in een ruimtelijke visie op de stad: Aangenaam kennis maken (2020), een economische visie: Brainport Navigator 2013 en een sociaal-maatschappelijke visie: De kansenkaarten per stadsdeel. De gemeentelijk visie wordt waar mogelijk integraal ontwikkeld en wordt als een integrale aanpak gepresenteerd aan de bewoners en partijen. Verbinden is daarbij het centrale thema.

Het SamenStaddebat is gericht op de verbreding van deze dialoog met de bewoners en partners.
De discussies over de visies en het ontwikkelingstraject van Eindhoven zullen in de maanden daaropvolgend vervolgd worden.

Meer informatie en aanmeldingen zijn te vinden op de website Samenstad.nl.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven