Veilig Amsterdam


Stadsdeel Amsterdam-Centrum - Informatieavond Marnixstraat

08/02/2006 - Het noordelijke deel van de Marnixstraat is aan verbetering toe. Het gaat om het gedeelte tussen de Brouwersgracht en de Bloemgracht. Op woensdag 15 februari presenteert het stadsdeel een plan van aanpak. U bent van harte welkom.

Het stadsdeel heeft de afgelopen jaren enkele plantsoenen en straten in de omgeving aangepakt, maar de Marnixstraat zelf is nog steeds niet onder handen genomen. Met name de verkeersveiligheid laat nu te wensen over. Jarenlang was het de bedoeling de Marnixstraat ingrijpend te herprofileren. Inmiddels is duidelijk dat daar voorlopig geen geld voor is. Dat er op korte termijn toch iets moet gebeuren, wordt onderstreept door de klachten die het stadsdeel regelmatig krijgt van fietsers, voetgangers en reizigers met het openbaar vervoer.

Voorstellen
Inmiddels ligt er een voorstel voor een pakket kleinschalige maatregelen, met de nadruk op het oplossen van knelpunten voor met name het langzaam verkeer. Om te beginnen komt er een fietsstrook, liefst in rood asfalt. De grootste aanpassingen komen bij de kruising met de Nieuwe Willemsstraat en voor het Eerste Marnixplantsoen. Het plan is om het fietspad, dat nu dwars door het plantsoen loopt, zuidwaarts te verleggen. Via de Marnixkade sluit het weer aan op de Marnixstraat. Voor de tram- en busreizigers komt ter hoogte van het plantsoen in beide richtingen een lange halte met een fietspad achterlangs. Ook komt er volgens het plan een extra zebrapad ten zuiden van het Marnixbad.

Benieuwd naar reacties
De plannen zijn nog niet definitief en mede afhankelijk van financiële bronnen buiten het stadsdeel. Meer zekerheid hierover komt pas aan het einde van het jaar. Toch is het stadsdeel nu al benieuwd naar de reacties van bewoners en andere belanghebbenden. Daarom zal wethouder Guido Frankfurther op de informatieavond de voorgestelde maatregelen presenteren en toelichten.

Hoe laat en waar?

* Tijd: 20.00 uur

* Locatie: in het gebouw van de Noorderspeelplaats op de 2e Lindendwarsstraat 10

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze avond kunt u bellen met L. Geusebroek, via telefoon (020) 552 4444. Uw vraag of reactie kunt u ook mailen.