Gemeente Middelburg

Welkom op de tekstsite van de Gemeente Middelburg


---

None

Persbericht
13 februari 2006

Overhandiging verzamelde handtekeningen station Arnemuiden

Burgemeester Koos Schouwenaar neemt tijdens de bijeenkomst van de wijktafel, uit handen van mevr. Joosse-Joossens, de verzamelde handtekeningen tegen de sluiting van het treinstation Arnemuiden in ontvangst. De wijktafel wordt gehouden op woensdag 15 februari in het Verenigingsgebouw De Arne in Arnemuiden. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Naar aanleiding van de voorgenomen sluiting door de Nederlandse Spoorwegen om met ingang van 2008 het station Arnemuiden op te heffen is er een handtekeningenactie tegen de sluiting opgang gekomen. Tevens werd er via het internet, www.middelburg.nl, een forum gestart om belanghebbenden en sympathisanten in de gelegenheid te stellen hun ongenoegen over de voorgenomen sluiting kenbaar te maken.

De handtekeningen konden worden ingeleverd bij Primera Joossens en de voetbalvereniging Arnemuiden.

Ook het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad hebben een standpunt bepaald.

Zij willen alles in het werk stellen om sluiting te voorkomen. Samen met de Provincie Zeeland en de gemeentes Reimerswaal en Kapelle gaat Middelburg de NS verzoeken hun besluit te heroverwegen, zodat de stations ook in 2008 en in de toekomst open blijven. Daarbij moeten de verzamelde handtekeningen en de resultaten van het forum een steun in de rug zijn.