Gemeente Schiedam


Wel het idee, maar niet het geld?

Eenmalige subsidie voor welzijnsactiviteiten

De gemeente Schiedam biedt de inwoners van de stad de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor het organiseren van eenmalige activiteiten op het gebied van welzijn. Zowel instellingen als particulieren (in samenwerking met een erkende organisatie) kunnen een subsidie aanvragen voor activiteiten die worden georganiseerd voor Schiedammers.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld een jubileumactiviteit van uw vereniging, een hiphopfestival, een straatfeest, een schoonmaakactie met de buurt, een vakantieactiviteit voor een speciale doelgroep enzovoort. Er zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden.

Twee maal per jaar kan een aanvraag voor deze incidentele subsidie worden ingediend. De sluitingsdatum voor de eerste ronde is 1 maart. De beoordeling en beslissing daarop volgen uiterlijk 1 mei. De sluitingsdatum voor de 2e ronde is 1 september, met uiterlijke beslisdatum 1 november.

De gegevens die in ieder geval moeten worden ingediend zijn:
- een omschrijving van de eenmalige activiteit;
- een overzicht van de inkomsten en uitgaven;
- het gevraagde subsidiebedrag.

Het per aanvraag toe te kennen bedrag is maximaal 50% van de kosten, en in totaal nooit meer dan 2.500,-.

Wilt u in aanmerking komen voor deze subsidie? Informeer dan naar de voorwaarden en stuur uw schriftelijke aanvraag vóór 1 maart 2006 naar de gemeente Schiedam, ter attentie van de afdeling Welzijn, Postbus 1501, 3100 EA Schiedam. Heeft u vragen, neem dan contact op met de afdeling Welzijn, tel. (010) 2464614.