Gemeente Bolsward


woensdag 15 februari 2006

Mededelingen 15 februari 2006

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken burgemeester en wethouders bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. voor het vergroten van de woning op het perceel Gravenburg 18;
2. voor het vernieuwen van de achtergevel op het perceel Harlingerstraat 26;

3. voor het oprichten van een berging op het perceel Mariënpoort 17;
4. voor het oprichten van een rijhal paardensport met kantine op het perceel Laad en Zaad 0.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt. Wel kunt u over deze aanvragen schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagmiddag in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstandcommissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 13.30 uur. De agenda voor deze zitting is dinsdags daarvoor te bekijken op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Verleende bouwvergunningen eventueel in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend:
1. d.d. 31 januari 2006, voor het oprichten van een personeelsaccommodatie ophet perceel Exmorraweg 7;
2. d.d. 6 februari 2006, voor het veranderen van de woning op het perceel De Berchein 32.

Verleende kapvergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 2 van de Bomenverordening Bolsward 2002 de volgende kapvergunning is verleend:

1. d.d. 14 februari 2006, voor het kappen van 93 essen aan de vml. Marneweg.

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijk aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.