Politie Gelderland-Midden

Vrouw gewond bij ruzie, Arnhemmer aangehouden

Publicatiedatum: 15-2-2006 10:54:26

Arnhem - Bij een ruzie in een woning in de wijk Malburgen is dinsdagavond een 55-jarige vrouw uit die stad gewond geraakt. De vrouw zou zijn geschopt en geslagen en liep daarbij dusdanige verwondingen op dat ze zich in het ziekenhuis moest laten behandelen. Door de politie is een 29-jarige Arnhemmer opgepakt. Hij wordt ervan verdacht de verwondingen te hebben toegebracht.

Het slachtoffer had naar eigen zeggen die dinsdagavond bezoek gekregen van een kennis, die zich liet vergezellen door haar 29-jarige vriend. Op een gegeven moment ontstond er ruzie over geld, waarbij de 29-jarige man het slachtoffer bij de keel zou hebben gegrepen. Daarna zou hij haar verschillende malen hebben geslagen. Het slachtoffer vluchtte de woning uit en werd op de hielen gezeten door de 29-jarige man. Op straat zou het slachtoffer volgens haar zeggen nog enkele malen zijn geschopt en geslagen. Uiteindelijk lukte het de vrouw weer haar woning binnen te komen en de deur af te sluiten. Intussen was de politie gewaarschuwd die de man nog voor de deur van de woning aantrof. De Arnhemmer werd vervolgens aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemse slachtoffer van straatroof

Publicatiedatum: 15-2-2006 10:53:53

Arnhem - Op de Noordelijke Parallelweg in haar woonplaats is dinsdagavond een 49-jarige Arnhemse het slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw zou naar eigen zeggen door twee onbekende mannen onder bedreiging met geweld zijn beroofd van haar schoudertas. Het slachtoffer was daarbij niet gewond geraakt.

Het incident gebeurde even voor elf uur, toen de Arnhemse op de fiets over de Noordelijke Parallelweg richting Brouwerijweg reed. Plotseling dook er een man op die haar bedreigde met geweld en haar schoudertas opeiste. Daarop zou er een tweede man zijn gekomen die de tas gepakt zou hebben. Beide belagers maakten zich meteen daarop uit de voeten in de richting van het NS-station. Volgens het slachtoffer zou de eerste man niet al te groot zijn, een smal postuur hebben en in het donker gekleed zijn. Bovendien zou hij zijn gezicht verborgen hebben achter zijn kleding. Van de ander is geen signalement bekend. Gewaarschuwde agenten hebben nog vergeefs in de omgeving gezocht. De politie roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dronken man op de vlucht na aanrijding alsnog gepakt
Publicatiedatum: 15-2-2006 10:53:19

Arnhem - Een 25-jarige beschonken automobilist uit Arnhem is woensdagochtend vroeg alsnog door de politie aangehouden nadat hij eerder op de vlucht was geslagen na een aanrijding. De man bleek omstreeks vijf uur op de Kortestraat met zijn wagen tegen een paal te zijn gebotst. Een getuige, gewekt door het kabaal, zag dat de bestuurder kennelijk probeerde weg te komen en waarschuwde de politie. Die trof de wagen even later nog beschadigd aan, maar de bestuurder bleek inmiddels verdwenen. Een passant verklaarde gezien te hebben dat er bij de wagen een man was weggelopen richting Nieuwe Oeverstraat. Intussen werd door een man die zich als eigenaar van de auto uitgaf bij de politie gemeld dat de wagen gestolen zou zijn en dat de dief in een taxi was gestapt. Agenten gingen vervolgens naar het huisadres van de autobezitter en zagen daar net een man uit een aankomende taxi stappen. Het bleek de 25-jarige Arnhemmer te zijn en tevens de eigenaar van de auto. De man bleek onder invloed van alcohol en werd vervolgens aangehouden. Bij de Arnhemmer werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,18 (bijna tweeënhalf keer de norm). De Arnhemmer gaf later toe dat hij onterecht gemeld dat de wagen gestolen was om te kunnen verdoezelen dat hij zelf gereden had. Nadat de agenten hem echter geconfronteerd hadden met het feit dat de wagen geen braaksporen vertoonde en netjes afgesloten achtergelaten was bekende hij zelf gereden te hebben. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw aangehouden na geluidsoverlast

Publicatiedatum: 15-2-2006 10:51:34

Arnhem - Met de aanhouding van een 40-jarige bewoonster in de wijk De Laar heeft de Arnhemse politie in de nacht van dinsdag op woensdag een eind gemaakt aan herhaaldelijke klachten van geluidsoverlast. Buurtbewoners hadden al eerder de politie gewaarschuwd omdat ze door de vrouw uit de slaap zouden worden gehaald. Daarop legden agenten de oren te luisteren bij de woning van de Arnhemse. De agenten constateerden dat de vrouw inderdaad teveel lawaai maakte en zegden haar in eerste instantie de wacht aan. Toen de klachten echter bleven aanhouden gingen de agenten andermaal naar de woning van de Arnhemse. De vrouw bleek tevens onder invloed van alcohol en werd vervolgens aangehouden. Daarmee keerde de rust terug in de buurt. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---