Politie Gelderland-Zuid

Twee verdachten van diefstal uit auto opgepakt

Groesbeek, 15-02-2006 o In een onderzoek naar aanleiding van diefstal van goederen uit een auto, op een parkeerplaats bij een sportterrein aan de Postweg in Groesbeek, hield de politie begin deze week twee verdachten aan. Zij hebben inmiddels een bekennende verklaring afgelegd.

Maandagmiddag surveilleerde een politieman bij een parkeerplaats van een eetgelegenheid aan de Oude Kleefsebaan in verband met voorkomende autoinbraak. De agent trof daar een man aan tussen de geparkeerde auto's die, zo was bekend uit het lopende onderzoek, verdacht werd van een autoinbraak op 1 februari jl. aan de Postweg. Toen de man in een auto stapte en wegreed waarschuwde de agent andere collega's. Kort daarop werd de bestuurder, een 24-jarige Nijmegenaar, samen met een 25-jarige inzittende, ook uit Nijmegen, aangehouden.

Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Zij zijn in verzekering gesteld. De Technische Recherche heeft sporenonderzoek verricht, ook aan het voertuig van de twee mannen. De 25-jarige bleek nog 40 dagen hechtenis open te hebben staan of een boete van 2.052 euro in verband met een eerdere aanhouding voor rijden onder invloed.

Op 1 februari werd een ruit van een auto vernield en onder meer een aktetas weggenomen. De eigenaar deed hiervan aangifte. (08)