Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht: 15 februari 2006

Henny Jacobse treedt terug als voorzitter van de FvO

Henny Jacobse heeft in het bestuur van de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) laten weten dat hij zich terugtrekt als voorzitter. De heer Jacobse was de eerste onafhankelijke voorzitter van de FvO. Belangrijkste reden om terug te treden is dat het werk van voorzitter veel meer tijd vraagt dan hij beschikbaar heeft.

Henny Jacobse constateerde dat hij niet kon waarmaken wat hij zelf ziet als een goede invulling van het voorzitterschap van de federatie. Naast zijn werk voor de FvO is hij bijvoorbeeld ook voorzitter van de sportbond NebasNSG. Maar ook hij wil één dag in de week beschikbaar zijn voor zijn kleinkinderen. Van een voorzitter van een organisatie die opkomt voor de belangen van 120.000 mensen met verstandelijke beperkingen en hun ouders en verwanten wordt veel verwacht. Maar sinds het najaar zijn de ontwikkelingen rond de subsidiëring van de patiënten- en cliëntenorganisaties door fonds PGO in een stroomversnelling geraakt. Het betekent dat hij zoveel tijd kwijt is aan organisatiezaken, dat hij nauwelijks aan inhoud toekomt. Zijn besluit om al binnen zes weken na zijn aantreden de knoop door te hakken, lijkt hem beter voor de organisatie dan dat hij zich pas over een half jaar terug zou trekken.

De heer Jacobse betreurt dat het zo loopt, maar hij heeft samen met zijn vrouw ervoor gekozen om deze functie nu neer te leggen. "Ik vond het destijds een hele eer om gevraagd te worden als voorzitter. Ik had verwacht dat het anders zou lopen. Mensen met een handicap en hun ouders spelen voor mij een grote rol in het te vormen beleid. Het scherper en mondiger maken van ouders is iets dat ik meer had willen faciliteren. Maar ik merkte dat ik mijn rol als voorzitter in het beschikbare tijdsbeslag niet kon invullen zoals ik dat zou willen. Ik doe iets goed of ik doe het niet."

De heer Jacobse beëindigt zijn werkzaamheden per heden helemaal. Wim van Kempen, de huidige vice-voorzitter van de FvO, zal tijdelijk als waarnemend voorzitter optreden.

___________________________________
Noot voor de redactie,