Ingezonden persbericht


Persbericht

East Capital Eastern European Fund wint FD Morningstar Award 2005

Beste fonds in categorie Aandelen Emerging Markets

Capelle a/d IJssel, 14 februari 2006 - Het East Capital Eastern European Fund heeft vandaag een FD Morningstar Award 2005 gewonnen voor het meest succesvolle fonds in de categorie Aandelen Emerging Markets. Het fonds, dat in Nederland wordt aangeboden via SNS Fundcoach, laat hiermee overige genomineerden JPM Emerging Markets Equity Fund en Dexia Equities B Emerging Europe achter zich.

De Awards zijn toegekend op basis van de rendementen over 2005 en de rendement-risico verhouding over de afgelopen drie jaar. Ook de verkrijgbaarheid van een fonds in Nederland is een vereiste. In Nederland worden de East Capital fondsen gedistribueerd door SNS Fundcoach.

Afwijken van index
De Zweedse vermogensbeheerder East Capital is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de specialist in Oost-Europese aandelenmarkten. Het beleggingsproces van East Capital kenmerkt zich door een actieve landen- en aandelenselectie. "We beleggen niet volgens een index omdat die geen afspiegeling vormt van de sterke binnenlandse groei in de diverse Oost-Europese landen", aldus fondsmanager Peter Håkansson. Spreiding van de portefeuille van het East Capital Eastern European Fund is het belangrijkste aspect van het beleggingsbeleid. Er wordt belegd in ruim 130 aandelen, verdeeld over 20 landen. Het resultaat hiervan is een lager risiconiveau van het fonds en een meer actief management van bedrijfsspecifieke risico's in vergelijking met andere Oost-Europafondsen.

Rendementen East Capital fondsen over 2005:
East Capital Russian Fund 109,8%
East Capital Eastern European Fund 80,8%
East Capital Balkan Fund 42,8%
East Capital Baltic Fund 63,9%
Rendementen over 2005 in Euro

East Capital
East Capital is een toonaangevende, onafhankelijke vermogensbeheerder gespecialiseerd in Oost-Europa, de Baltische Staten, de Balkan en Rusland. East Capital beheert ruim E 2,7 miljard en baseert haar beleggingsstrategie op grondige kennis van de lokale markten, fundamentele analyse en frequente bedrijfsbezoeken ter plekke door haar fondsmanagers en analisten.

Over SNS Fundcoach
SNS Fundcoach is gespecialiseerd in beleggingsfondsen. Beleggers kunnen via SNS Fundcoach online beleggen in topfondsen van onder andere AXA Rosenberg, Credit Suisse, DWS, East Capital, Fidelity, JP Morgan, Merrill Lynch, Pictet, ODIN en Robeco. Beleggers kunnen zelf fondsen selecteren, vergelijken en kopen via één rekening. SNS Fundcoach is een onderdeel van SNS Bank.

Noot voor redactie,