Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

15 februari 2006

Groenlo - Nekklachten door aanrijding

Een 29-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Eibergen heeft dinsdagmorgen (14/02) door een aanrijding op de Eibergseweg nekklachten opgelopen. De man uit Eibergen moest rond 07.55 uur voor het verkeer voor hem afremmen en dit zag een 26-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Vroomshoop, die achter hem reed te laat. De Eibergenaar is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis in Winterswijk vervoerd.

Borculo - Gewonden door aanrijding

Bij een aanrijding tussen twee auto's vielen dinsdagmorgen op de kruising Ruurloseweg / Wessel van Eylllaan / Rondweg twee gewonden, waarvan één bekneld raakte. Een 63-jarige automobilist uit Ruurlo gaf rond 09.50 uur geen voorrang aan een van rechts komende 51-jarige automobilist uit Geesteren. Een aanrijding was het gevolg en de vrouw raakte in haar auto bekneld en de automobilist liep een hoofdwond op. De brandweer bevrijdde beiden uit de voertuigen. De vrouw werd per ambulance naar het Spittaal in Zutphen vervoerd en de man naar het ziekenhuis in Winterswijk.

Doetinchem - Fietsster zwaargewond door aanrijding

Een 83-jarige fietsster uit Doetinchem raakte dinsdagmiddag (14/02) op de kruising Plattenburgstraat / Sikkeldreef zwaargewond door aanrijding met een 42-jarige automobiliste uit Doetinchem. De fietsster stak rond 14.20 uur de Plattenburgstraat over en zag hierbij haar plaatsgenote over het hoofd. De automobiliste remde uit alle macht en stuurde helemaal naar rechts, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietsster kwam bij de aanrijding zeer ongelukkig te vallen. Een ambulance vervoerde het slachtoffer met een beenbreuk en vermoedelijk een hersenschudding naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.

Beek - rijden onder invloed

Agenten hebben woensdagochtend (15/2) een 48-jarige man uit Babbewrich aangehouden die onder invloed bleek te rijden. De man reed omstreeks 02.45 uur met z'n auto op de Oude Arnhemseweg richting zijn woonplaats. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 0.6 promille. Hij kreeg geen transactie uitgereikt, maar er wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt omdat hij al eerder voor dit feit is bekeurd.

Gendringen / Zeddam / Hengelo - bedrijfsinbraken

Onbekenden hebben dinsdagochtend (14/2) ingebroken bij een bedrijf aan de Wiekenseweg. Zij forceerden een raam en hebben getracht de kluis te verbreken. Deze was zodanig groot en zwaar, dat de dieven hun poging hebben gestaakt.

In dezelfde nacht is ingebroken bij een maatschap van huisartsen aan de Delweg. Hier werd een raam geforceerd en werden de diverse ruimtes doorzocht. De dieven gingen er met 5 computers en beeldschermen vandoor.

In dezelfde nacht hebben dieven aan de Nijverheidsweg bij een bedrijfsinbraak drie computers met flatscreens buit gemaakt. Na het vernielen van een ruit kwam men binnen. In het pand werden ook nog vernielingen gepleegd bij de zoektocht naar buit.

Het is niet bekend of de inbraken met elkaar te maken hebben en de politie onderzoekt de drie feiten.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --