Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

15 februari 2006

Doornspijk / Elburg - 45 bestuurders te snel

De politie heeft bij een snelheidscontrole op dinsdagavond (14-02) op de Zuiderzeestraat- weg West te Doornspijk aan 40 bestuurders een boete uitgereikt. Er werden in totaal 1000 passanten gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km per uur waar 80 km is toegestaan.

Op dinsdagmiddag (14-02) deelde de politie bij een controle op de Oostelijke Rondweg aan 5 bestuurders een boete uit voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km per uur waar 60 km is toegestaan.

Ermelo - Treinreiziger zonder kaartje en ID

Een 26-jarige man zvwov werd op dinsdagavond (14-02) door de politie opgewacht op het treinstation aan de Dokter van Dalelaan omdat hij met de trein reisde zonder geldig kaartje en zich niet kon legitimeren. Bij controle bleek de man gesignaleerd ivm een openstaande boete van E 51,05. Een bekende van de man heeft de beide boetes (NS en politie) voldaan. Omdat zekerheid te verkrijgen over de identiteit van de man werd hij overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Ermelo - Bromfietser te hard

De politie heeft op dinsdagmorgen (14-02) aan een 17-jarige bromfietser uit Putten een boete uitgereikt van E 50,- omdat zijn bromfiets was opgevoerd. De controle vond plaats op de Putterweg. Daarnaast kreeg hij een waarschuwing ivm het overschrijden van de geluidsnorm van de uitlaat.

Harderwijk - Fietsster licht gewond

Een 27-jarige automobilist uit Harderwijk verleende op dinsdag (14-02) rond 07.45 uur geen voorrang aan 19-jarige plaatsgenote op de fiets. Het ongeval gebeurde op de rotonde thv de Selhorstweg / Hierdenseweg / De Bleek. De fietsster klaagde over pijn in haar onderrug en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek mocht ze weer naar huis.

Harderwijk - Boete en waarschuwingen verlichting

De politie heeft op woensdagmorgen (15-02) een snelheidscontrole gehouden op de Stadswei. Aan één bestuurder werd een boete uitgedeeld ivm het overschrijden van de maximum snelheid met 12 km per uur. Daarnaast werden enkele bestuurders gewaarschuwd voor een defecte of een ondeugdelijke verlichting.

Nunspeet - Politie verleent hulp aan onwel geworden bestuurder

Het Team Verkeershandhaving trof op dinsdagmorgen (14-02) midden op de rijbaan van de Kleinschulpenweg een automobilist (leeftijd onbekend) uit Nunspeet in zijn auto. Al snel bleek dat de man onwel was geworden. Ze verleenden eerste hulp eerste hulp tot de ambulance arriveerde waarna de man werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn auto met aanhangwagen werd door het team naar de woning van betrokkene teruggebracht.

Oldebroek - Overlast jongeren

De politie heeft op dinsdagavond (14-02) bij controle van hangjongeren op het Raadhuisplein aan twee jongens (16 en18) uit Oldebroek een boete uitgereikt voor respectievelijk het niet kunnen overleggen van een ID-bewijs en het nuttigen van alcohol op de openbare weg.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --