Ingezonden persbericht


Persbericht en uitnodiging North Sea Trail - Prijsuitreiking 18 februari

Haarlem, 14 februari 2006

Eerste kilometervreter hele Noordzee Kustpad gelopen

De eerste wandelaar die het hele Noordzee Kustpad van Sluis tot Nieuweschans in zijn eentje gelopen heeft is binnen. Winterse buien en grote afstanden (zoals de Afsluitdijk) trotserend om "geheel onverwacht" de eerste prijs van de kilometervreterwedstrijd in de wacht te slepen. "Ik wilde het maar gedaan hebben" aldus Huib Bavelaar die er vaart achter had gezet. Hij stuurde zijn volle stempelkaart op voor de eerste prijzenronde van de North Sea Trail Kilometervreter. Het Noordzee kustpad/North Sea Trail- telt maar liefst 685 kilometer en is daarmee het langste wandelpad van Nederland. Bij de opening van dit lange-afstands-wandelpad in september 2005 werd het hele pad al simultaan door 46 groepen en individuele wandelaars gelopen.

Prijsuitreiking op de Fiets en Wandelbeurs
Op 18 februari zal bij de Fiets en Wandelbeurs in de RAI - Amsterdam de prijsuitreiking (1ste ronde) plaatsvinden van de North Sea Trail kilometervreter-wedstrijd. Wandelaars die het hele pad lopen kiezen zelf hun prijs uit in volgorde van binnenkomst. Zo ook de eerste prijs winnaar. Zijn favoriet is het arrangement van Badhotel Rockanje langs het Deltapad op de Zuid-Hollandse eilanden. Ook andere wandelaars die hun kaart hebben ingestuurd na het lopen van 1 of meerdere trajecten ontvangen bij de uitreiking prijzen. Een groot aantal bedrijven heeft deze voor de wedstrijd ter beschikking gesteld. De meeste prijzen zijn nog te winnen in de laatste ronde.

North Sea Trail Kilometervreter-

De hele zomer nog stempelen en prijzen winnen!

Deelname aan de kilometervreter-wedstrijd is nog mogelijk tot 8 augustus 2006. Ontdek het Noordzee Kustpad en verzamel al wandelend kilometers. Dit kan door de fraaie overzichtsposter, tevens stempelkaart voor 4,50 euro te kopen en bij pleisterplaatsen langs de route af te laten stempelen (een overzicht van de 46 pleisterplaatsen -tevens verkooppunt- is te vinden op www.northseatrail.nl). Elke dag kan gestart worden. De afstand van een dagwandeling is zelf te bepalen (de kortste is 8 kilometer). Wie deelneemt maakt kans op een van de fraaie prijzen. Bij inlevering van de stempelkaart ontvangt men in ieder geval het fraaie speldje met het markeringsteken voor dit lange-afstands-wandelpad.

Nieuw seizoen - nieuwe North Sea Trail activiteiten 2006 Naast de kilometerwedstrijd zijn er nog vele interessante dingen te beleven langs het Noordzee Kustpad. Er is voor elk wat wils, van een kort uitje tot bijzondere cultuur- en stiltearrangementen. Een groot aantal nieuwe arrangementen is speciaal door bedrijven langs het Noordzee kustpad ontwikkeld. Deze zijn vanaf 18 februari 2006 te vinden op www.northseatrail.nl.

Prijsuitreiking: 18 februari 2006, 12.00 uur, Fiets en Wandelbeurs, RAI-Amsterdam. Kom een kijkje nemen bij de balie van North Sea Trail, stand nummer 1 van het Wandelplatform. Hier is tevens gelegenheid om met de organisatoren en de hoofdprijswinnaar te spreken. Zie voor routebeschrijving www.fietsenwandelbeurs.nl.