Centrum voor Arbeidsverhoudingen

Datum: 15/02/2006
Auteur:
Bron: Ministerie van OCW

300.000 leraren aan het woord

Minister Van der Hoeven opende maandag 13 februari de website www.onderwijsaanhetwoord.nl. Op deze site kan het personeel in het onderwijs zijn mening geven over wat hij nodig heeft om zijn beroep beter uit te kunnen oefenen. De website maakt deel uit van een nationale enquête.

Deze enquête vormt de start van een interactief traject voor en door de beroepsgroep onder regie van de Stichting Beroepskwaliteit Leraren en ander onderwijspersoneel (SBL). Hierbij gaat het erom dat de leraar meer ruimte krijgt binnen het onderwijs. Hij moet onder meer een prominentere rol kunnen spelen bij onderwijsinnovatie en
-ontwikkeling.

Het interactieve traject dient om te komen tot een 'Agenda' door en voor de onderwijsprofessional. Aan de hand van de resultaten van de enquête worden thema?s benoemd die voor leraren cruciaal zijn om meer ruimte te creëren binnen hun beroep. Deze thema?s zullen in gezamenlijke debatten leiden tot een aanpak.

Onderwijs aan het woord past binnen het totaal aan gemaakte afspraken met de voorzitters van SBL, de onderwijsbonden en van vakorganisaties (VVVO) over de rol van de leraar in de kennissamenleving.

Meer informatie: www.onderwijsaanhetwoord.nl

---