Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

Dit is een gezamenlijk persbericht van Casema en
gemeente Amersfoort

nummer: 033

datum: 15 februari 2006

BreedNet Amersfoort beschikbaar

Casema en gemeente Amersfoort ondertekenen contract

Vanmiddag hebben Casema en de gemeente Amersfoort de overeenkomst ondertekend voor BreedNet Amersfoort. BreedNet Amersfoort is een glasvezelnetwerk waarmee alle Amersfoortse organisaties sneller en goedkoper digitaal communiceren. Directeur van Casema, de heer Jos Molenkamp en wethouder van Economische Zaken, Henk Brink, zetten hun handtekening en hieven het glas op een vruchtbare samenwerking.

De overeenkomst tussen Casema en de gemeente Amersfoort is een uitwerking van BreedNet dat begin vorig jaar geïntroduceerd is. In het najaar van 2005 heeft de gemeente telecombedrijven in Nederland benaderd om deel te nemen aan Breednet. Uiteindelijk is Casema de provider geworden die BreedNet via het netwerk gaat aanbieden. Casema gaat ruim 1,3 miljoen euro in BreedNet Amersfoort investeren. Henk Brink noemde de overeenkomst met Casema een impuls voor de stad: "met de voorzieningen die BreedNet biedt, hoopt Amersfoort haar rol als aantrekkelijke en vooruitstrevende stad te versterken. We zijn blij in Casema een partner te hebben gevonden die door te investeren in onze stad, helpt onze ambitie te realiseren". Jos Molenkamp noemde Amersfoort een innovatieve stad: "Amersfoort is één van de steden die voorop lopen op het gebied van breedband. Amersfoort en Casema gaan een uitdaging aan om met zo een snel netwerk organisaties te betrekken in de vele toepassingen die BreedNet biedt".

Interesse voor BreedNet
Ruim 180 bedrijven en instellingen hebben sinds de introductie van BreedNet Amersfoort interesse getoond. Daarnaast zijn er al verschillende partijen die hun diensten op de virtuele marktplaats (www.breednetamersfoort.nl) aanbieden. Organisaties die zich al hebben aangesloten zijn onder andere Laak & Eemhoven, Xcellent Automatisering, Meerwegen Scholengroep en Meridiaan College.

Mogelijkheden van BreedNet
Het belangrijkste aan BreedNet is dat elke organisatie diensten kan aanbieden en afnemen door aan te sluiten op de marktplaats. BreedNet verwerkt data sneller dan traditionele netwerken voor televisie, telefonie en internet. Bedrijven en instellingen kunnen zo met zeer lage tarieven gebruik maken van onder meer goedkoop telefoneren, sneller internet, externe back-up, videobeveiliging en het koppelen van vestigingen zodat bijvoorbeeld online accountancy, educatie en zorgverlening mogelijk is.

Informatie: Faouzzia Zaghdoud, communicatieadviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 47 82 of e-mail: f.zaghdoud@amersfoort.nl. of Gradus Vos, woordvoerder Casema, telefoon 06 22 80 69 21 of e-mail: gradus.vos@office.casema.nl.


---- --