"Anno 1248": nieuw, modern bordspel over een historische roman.

In het bordspel "Anno 1248" kruipen de spelers in de huid van een middeleeuws personage als de pelgrim, de kruisridder of de troubadour, met ieder een eigen reisdoel en eigen attributen. Dit thema kreeg bovendien een bijzondere uitwerking: in plaats van dobbelstenen verplaatst men zich met puntenkaartjes. Deze kaartjes geven de speler veel invloed op het verloop van het spel en vergroten de interactie met andere deelnemers.

In zijn historische roman "Ketter tegen Wil en Dank" (BMP, Antwerpen) blies Rob Greiner de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela nieuw leven in. Dat bracht hem op een ander idee: een bordspel, met reizen door het middeleeuwse Europa als onderwerp. Voor een professionele uitwerking zocht Greiner samenwerking met Bas Kesting, de Amstelveense spelmaker. Aldus ontstond, in kleine oplage, een volwaardig en bijzonder bordspel: "Anno 1248, Reis naar de abdij van Schaffhausen".

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Bas Kesting van Spel-Maker. Spel-Maker ontwikkelde o.a. het consumentenspel "Crazy Diamond & Karatino", dat medio 2006 op de markt komt, en diverse bedrijfsspellen, o.a. voor het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Fortis en Coster Diamonds.